Alla inlägg under september 2007

Av Legolärarna - 27 september 2007 18:51

Under måndagen och tisdagen denna vecka har vi bara arbetat med Lego - projektet. På tisdag förmiddagen fick vi programmera och bygga våra robotar. Med hjälp av en dator programmerade vi roboten så att den kunde åka fram med två vindmöllor, backa lite och vrida för att sen åka framåt och trycka till en spak så att en vagn rullade ner längs en räls och sen skulle roboten tillbaka till basen igen. Allt handlade om millimeter så vissa gånger fungerade det och andra gånger inte. Roboten måste svänga precis ett antal grader och åka fram ett visst antal centimeter. Det blir många justeringar och därför tar det en hel del tid. Nästa uppdrag vi programmerade var att roboten skulle fånga in tre ”majsringar” och föra in dem till basen. Vi var nästan helt klara när vi var tvungna att avsluta. Vi provade att sätta på en ljussensor på roboten men den kom inte till användning för de uppgifterna vi programmerade in idag. Jag tycker att det är ganska klurigt att programmera, men man lär sig mer och mer hur man kan använda sig av programmet. Det viktigaste just nu är att få reda på om hela eller bara robotens däck ska stå innanför basrutan. Hoppas våra lärare får reda på det imorgon. Jag ser fram emot ännu fler programmeringstillfällen för vi har mycket kvar. Förresten är det någon som vet något om oljetunnan som man måste hämta för att få poäng för majsringarna?

Av Legolärarna - 27 september 2007 18:49

På so lektionen så arbetade vi med lagar. Vi fick skriva något om förnybar energi och sedan göra en lag av det. Vi valde vindkraftverk och skrev sedan ett betänkande som vi inte blev klara med. Några från skolverket var med på lektionen i ca. 10minuter och kollade vad vi gjorde och hur det gick.

Vi hade slöjdlektion också men eftersom det var fotbolls match hela dagen så var det ingen där…

Av Legolärarna - 27 september 2007 18:48

I dag har vi byggt i våra titt skåp på slöjden, vi byggde vindkraftverk och sol paneler.

Vi har också byggt och programmerat våra robotar.

Av Legolärarna - 27 september 2007 18:46

Idag på slöjden fick vi arbeta med våra tittskåp. Vi jobbade på jättebra och hann klart med vår ena låda samt påbörja vår andra. Iden till tittskåpen känns väldigt bra. Arbetet fördelade nästan sig självt, Anna gjorde en fin blomma, Astrid gjorde små människor av ståltråd som blev väldigt bra och jag gjorde bakgrunden till vår ena låda. Resultatet blev mycket bra och vi är alla nöjda med vår insats. Senare under fysiklektionen fick vi fortsätta med programmeringen. Vi testade då tidigare programmeringar för att kontrollera att de fungerade och sedan fortsatte vi med nya. Vi delade upp oss så att Anna och jag fick börja med förflyttningen av ”majsringarna” på banan och Astrid tog itu med utkörningen av vår hemmagjorda vågturbin. Programmeringen gick avsevärt mycket bättre idag än tidigare i veckan då vi fastnade på ett och samma uppdrag. Över lag gick det utmärkt för vår grupp idag!!!

Av Legolärarna - 27 september 2007 18:44

Idag, torsdag, så jobbade vi inne i datorsalen med den teoretiska delen av arbetet. Vi var nästan helt klara med power point presentationen så vi hade inte så mycket att göra så vi satt och planerade mest om hur mycket lektioner det var kvar och så. Och så tränade vi lite på våran show men det var ungefär allt vad vi gjorde för vi var helt klara med den teoretiska delen då, men på programmeringen har vi kvar att göra så på nästa lektion kommer det bli mer att göra.

Vi har bytt namn också. Nu heter vi Rosa naglar!

Paulina

Av Legolärarna - 27 september 2007 18:44

Hej!

Idag har vi haft både kemi och fysik. Igentligen skulle vi programmerat på båda, men Johan var sjuk, så det gick inte. På kemin så jobbade vi lite med teoretiska projektet. På fysiken gick det inte att programmera så bra, eftersom våran robot vi fick hade ett däck sönder. Vi fick laga de toch programmera om hela tiden för att de gamla programmen skulle funka. Sen när vi äntligen fixat roboten och fixat programmen slutade vi. Perfekt. Vi var bara tre, Ando spela fotboll och, ja... Men sen jobbade vi inte så mycket om Tema: Förnybar Energi. Så det var  det!

Av Legolärarna - 27 september 2007 18:43

 

Idag har vi arbetat med våran powerpoint presentation, vi har inte kommit så långt men vi har ändå gjort väldigt mycket för att vi har skalat av nästan all brödtext från den riktiga informationen(som var 27 sidor) och börjat sätta ihop den delen av powerpoint presentationen som vi ska ha information i.vi har också kommit på vad våran underhålningsdel ska hanla om.

Av Legolärarna - 27 september 2007 18:43

Hej!nu på tisdag arbetade vi bara med teori och proggrammering hela dagen.Vi klarade av några uppgifter som t ex sädes odlandet och uranie odlingen.Vi har kommit på vad vi skall göra i våran underhållning och skall göra klart den i helgen 

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards