Alla inlägg under september 2007

Av Legolärarna - 26 september 2007 20:28

I fredags så var vi i Näsby parks tennis hall vi skulle träffas i tennis hallen senast 12:00 och vi var framme 11:00 det gick väldigt smidigt genom hela utfrågningen.

De kunde svara på de flesta frågorna men vi var tvungna att fråga kommunen för att det är de som äger tennishallen.

Tennis hallen var mer miljövänlig än vad jag trodde, de hade t.ex en fläkt som blåste luft så när man öppnar dörren så åker det inte in kall luft och sen det dåliga var att alla datorer stod på stan – by läge.

Av Legolärarna - 26 september 2007 20:27

Idag har vi jobbat med robotarna igen, och eftersom det är igen så finns det ärligt talat inte så mycket nytt att säga eftersom vi gör i princip samma saker varje gång.Idag var det lite, eller ganska mycket, bättre eftersom vi nu hade två ”spelplaner”.Dock så var ena solcellen utom räckhåll och andra upptagen, så jag och Cissi fick inte prova om programmeringarna funkade, men life goes on…(?)

Av Legolärarna - 26 september 2007 20:26

Idag har det varit onsdag... utan något spår av lego projektet :(, men det gav mej tid att öva på vår praktiska uppgift: Den mycket SEXIGA dansen från filmen "Napoleon Dynamite" då jag ska smiska, jucka och äga i en dans. Som extra plus ska jag även har peruk och mina vanliga Glasögon (!) Så här kommer det nog se ut :D Fast mycket coolare! Kom där och skratta er fördärvade men bara om vi klarar oss så långt å vi kan visa det.Smakprov på dansen kan hittas på Youtube om ni söker på "Napoleon dynamite dance" Cya next week!! Max

Av Legolärarna - 26 september 2007 20:23

idag har vi jobbat med att försöka göra en arm och en låda till roboten, det gick inte så bra och till slut hade vi råkat förstöra våran plog. Men i slutet av lektionen började det gå bra igen och vi jobbade flitigt. I morgon ska vi fortsätta jobba med armen och lådan. Även om det inte gick så bra i början så fortsatte vi att jobba hårt och arbetet förbättrades hela lektionen ut.

Av Legolärarna - 26 september 2007 20:22

Idag har vi fortsätt jobba med roboten på fysik/teknik lektionen. Under måndagen och tisdagen när vi hade temadagar, hann vår grupp programmera klart alla uppdrag vi ska göra.

Idag provade så att alla uppdrag stämde. Vi kollade också hur vi skulle ställa roboten i basen för att den skulle kunna utföra uppdraget rätt. Vi har fått två tävlingsbord i klassrummet idag, det var jättebra för att man fick mer plats och mer tid vid bordet. Det blev ett killbord och ett tjejbord. Vårt samarbete i gruppen har väl varit sådär idag, men vi hann ju inte göra så mycket idag för att det var vanlig lektion.

Av Legolärarna - 26 september 2007 20:18

Vi har jobbat med roboten den här eftermiddagen. Det var roligt och allt
gick bra men när vi startade datorn märkte vi att någon hade glömt att spara
de uppdrag som vi hade gjort dagen innan. Det var inte så kul men vi jobbade
snabbt ikapp. Lektionen var långa men vi kunde inte ta rast. Vi hann börja
med oljeplattformsuppdraget

Av Legolärarna - 26 september 2007 20:17

Idag den 25/9 tisdag har vi haft teori på förmiddagen och robotprogrammering på eftermiddagen.

Vi hade i uppgift att skriva liter om våran fastighet och förbättringar på den men vissa skulle också gå ner till trädslöjden och bygga lite mer på tittskåpen. Inom teorin skulle vi ha en innehållsförteckning, inledning, syfte, undersökning, sammanfattning, avslutning och en källförteckning.

Jag, Oszkar och Oskar gjorde teorigrupperna medans Hampus och Oscar L gjorde tittskåpen.

Samarbetet gick bra men dock blev alla trötta för timmarna var alldeles för långa tyckte vi.

 
Av Legolärarna - 26 september 2007 20:16

I morse skulle vi börja med att tänka ut vad vi skulle göra på showen och börja jobba med den teoretiska uppgiften. Vi kom fram till att vi skulle göra som en dokumentär på showen och ha en powerpoint presentation på den teoretiska uppgiften. På slöjden arbetade vi med tittskåpen vi började med att måla bakrunden och göra ståltrådsbuskar och blommor till tittskåpet. Det gick bra och vi kom igång väldigt bra.

Det känns som att tävlingen verkligen kryper närmare och närmare väldigt fort och om man tänker efter så är det bara en knapp månad kvar tills det att skolans tävlingn är och det blir bara mer och mer seriöst och man känner att man måste jobba på riktigt mycket nu för att hinna bli klara med allting. Det har trots allt nästan gått halva tiden på projektet.

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards