Alla inlägg den 16 september 2007

Av Legolärarna - 16 september 2007 14:45

Tittskåpen

 

Idag började vi bygga våra tittskåp. Vi fick en ganska stor pappskiva som vi sen mätte och skar ut bitarna ifrån. Vi hade lite dåliga knivar så det var jobbigt att skära, men det blev bra ändå. När vi hade skurit ut alla bitar kom läraren och tittade, och sen fick vi börja limma ihop skåpen. Jag och Emil byggde tittskåpet som huset ska vara i och Felix och Erik byggde tittskåpet som garaget ska vara i. Båda skåpen blev klara. Vi började rita upp delarna till det som skulle vara inuti skåpen, men vi han inte börja skära ut dem.

Av Legolärarna - 16 september 2007 14:43

Idag har vi inte gjort mycke saker och jag ska bara nämna några. Vi (alltså killarna i 8A) har: bakat bullar, diskuterat (finare än ”prata om”) brasilianska ficktjuvar och väntat på att datorerna ska sluta säga ”ERROR!” istället för att ladda ner program till robotarna. På +sidan är att bullarna var goda och vi fick sluta tidigare för att vi inte gjorde nån nytta vid datorerna.

Av Legolärarna - 16 september 2007 14:42

Idag torsdag så har vi tittat på film på biologin. Det handlade om hur vi använde kol och olja för att få energi å sånt. Sen på tekniken så pratade Johan om vad han hade fått reda på  i Kista, och hur man skulle göra med bloggen. Vår grupp har kommit på ett par idéer och vi har typ bestämdt vilken vi ska använda. Nästa vecka ska vi få börja programera robotarna. Det lär ju bli rätt kul J. Igår fick vi se spelplanen som vi ska köra på. Den verkade ganska konstig, men kul.     Hej hopp / Fredrik E   F6

Av Legolärarna - 16 september 2007 14:41

Idag (torsdag) har vi jobbat ganska mycket med lego projektet. På träslöjden har vi börjat jobba med våra framtidsvisioner (lådorna). Den här gången så satte vi ihop lådan med kartong som väggar och tak. Lådorna är 40 cm höga och 20 cm djupa. På tekniken så har vi idag programmerat litegranna för att komma igång med allt.   

Av Legolärarna - 16 september 2007 14:40

Idag på tekniken berättade Johan om vad som skulle hända under hela projektet. Han berättade att vi skulle få besök av KTH-studenter som ska vara med på AL-dagarna och om olika tips för robotarna. Han berättade också att vi skulle få 15 uppdrag, och att vi skulle hinna med så många som möjligt på 2,5 minuter. Vi fick också se banan som robotarna skulle tävla på. På slöjden började vi göra våra tittskåp, då fick vi skära ut skivor i kartong och limma ihop skivorna till ett skåp, nästa lektion ska vi måla den. J

 
Av Legolärarna - 16 september 2007 14:39

På tekniklektionen idag så fick vi testa att programmera roboten. Det var roligt men också ganska svårt att få den att göra som vi ville. Vi skulle försöka få den att köra slalom mellan träd och då körde den antingen för långt, för kort eller svängde för lite.

Vi hade även biologi där vi pratade om etanol och hur det bildas, vi fick veta att det är bra för miljön men av där man odlar det som bildar etanol kan man istället odla mat åt befolkningen. Vi pratade också om att man  i Saharaöknen kan odla saker, som etanol och om man skulle sätta solceller över 7 % av Sahara , det skulle täcka all energianvändning.

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards