Alla inlägg den 12 september 2007

Av Legolärarna - 12 september 2007 20:52

I dag så fick vi en låda med massor av lego bitar

som vi ska få bygga på roboten med.

Vi ägnade hela lektionen åt att sortera dom och det var jätte kul^^

vi fick även träffa 6 killar från KTH som ska hjälpa oss att programmera

våra robotar när vi börjar med det.

Av Legolärarna - 12 september 2007 20:32

Igår (Tisdag) så byggde vi upp en liten stad av lego på Fy/Tk.

Den här staden består av t.ex hus, bilar och vindkraftverk. Och det vi byggde är en bana som våra robotar ska köra runt på och göra olika uppgifter. Det var jätte roligt och jag och Therese samarbetade jätte bra! 

 

Men idag så fick alla grupper i vår klass varsin låda full med lego som vi skulle sortera.

Det var väldigt mycket lego så det tog ett bra tag. Med det här legot som vi fick ska vi bygga på våra robotar så dom blir lite mer personliga och inte så tråkiga. Men också så att robotarna kan klara av dom olika uppgifterna.

 

När vi var klara med att sortera så fick vi reda på dom olika uppgifterna som robotarna skulle klara av. Men inte så specifikt.

Endel av uppdragen verkade väldigt svåra som t.ex att robotarna skulle flytta ut olika sorters träd till olika platser utan att dom välte! Men jag tror min grupp kommer att klara det här alldeles utmärkt.

 Men sist men inte minst så fick vi besök av några killar i tjugoårsåldern som kommer från en dataskola. Dom är väldigt duktiga på datorer och sånt så dom kommer att hjälpa oss med olika saker som t.ex att programmera robotarna
Av Legolärarna - 12 september 2007 20:31

Det är nu första gången som jag bloggar. Idag onsdag har vi haft fysik/ teknik. Vi har fått veta lite mer om hur projektet kommer att fungera och så. I våran grupp så har vi inte riktigt kommit igång med några stora idéer eller så. Men det är ju nästa vecka som själva projektet drar igång på riktigt, som jag har förstått det rätt (?)

Idag har vi också få se ungefär vilka uppdrag som vi kommer att programmera våran robot till.  

Av Legolärarna - 12 september 2007 20:25

Idag har vi inte gjort någonting om förnybar energi eller legoprojektet. Men tidigare i veckan har vi förberett oss inför projektet, vi har bl.a lärt oss om PowerPoint och börjat arbeta på våra tittskåp. På biologin har vi äntligen börjat gå in på förnybar energi och vi har pratat om fördelar och nackdelar av olika sorters bränslen. Vi har fått i läxa att förbereda oss inför att berätta om klimatförändringarna, utsläppen och dess följder m.m för en grupp. Det blir bra övning inför tävlingen då vi också ska ha en presentation om förnybar energi.

Jag och alla andra har nog insett hur stora konsekvenser utsläppen kan ge och därför är det väldigt bra med det här projektet i skolan. I svenskan t.ex har vi börjat kopiera mindre papper och delar istället med den bredvid vilket fungerar lika bra.

Av Legolärarna - 12 september 2007 17:30

Vi i grupp C2 har nu arbetat med Förnybar energi och börjar veta ganska bra vad det handlar om. I Fy/Tk har vi börjat bygga banorna som vi ska använda våra robotar på.I slöjden ska vi bygga tittskåp och vi har börjat diskutera om vad tittskåpen ska innehålla och har kommit fram till några bra idéer.Allt har gått bra hittills och vi har lärt oss vad vi ska göra.Vi har alla idéer om hur vår robot ska se ut och har beslutat att göra en ”mind map” och skriva ner alla idéer för att sedan plocka ut de bästa.  

Av Legolärarna - 12 september 2007 17:29

 Idag hade vi en fy/bi lektion där vi fick en låda med massor av olika legobitar, vi fick som uppdrag att sortera legobitarna så som våran grupp ville. De låg i olika plastpåsar som vi sedan fick öppna och lägga upp i olika fack. De här legobitarna ska vi sen få använda när vi ska börja programmera robotarna, man kan använda de till att t.ex göra en till arm som ska kunna bära olika saker eller något sådant. Jag tycker att det var bra att vi fick massor av legobitar så vi kan göra vår robot ännu bättre än vad den är frånbörjan.  Vi fick också se hur mattan såg ut som vi ska använda på tävlingen. Lena visade oss hur ett uppdrag kunde se ut, som roboten skulle göra. Det såg väldigt svårt ut men det blir nog en rolig utmaning.   
Av Legolärarna - 12 september 2007 17:26

Förra veckan fick vi reda på hur det skulle gå till med lego projektet och vi delades in i grupper. Det blev inte så mycket jobb.


Måndag. Vi fick jobba med förslag till titt in skåpet till roboten. Vi fick 2st Papp bitar att göra en låda av i gruppen. Man skulle göra 2 stycken.


Det blev rätt stökigt men allt blev klart till slut. Inget jobb med roboten har påbörjats än.

Vi har börjat med förnybar energi och själva uppbyggnaden av det hela.

Vi fick lära oss hur man använder PowerPoint och hur man gör sin redovisning om förnybar energi.. Jag hoppas vi börjar med robot arbetet nästa vecka.

Av Legolärarna - 12 september 2007 17:25

Lego pyssel

 

Idag på fysiken/tekniken så fick vi sortera alla legobitar efter form och storlek så som vi ville. Det var jätte många små legobitar och några större. De allra minsta kommer nog att bli färre efter varje vecka eftersom det verkar svårt att hålla reda på alla.

Sedan fick vi börja bygga på en del av legot efter ritningarna som vi fick. Det var verkligen ett tag sedan jag byggde med lego men det är kul att sitta och småpyssla och att försöka hitta rätt delar. Det är verkligen annorlunda än det man brukar göra under lektionerna.

  

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards