Alla inlägg den 24 september 2007

Av Legolärarna - 24 september 2007 23:57

Idag fredag har vi varit hemma hos mig, jag bor i en bostadsrätt som är ett stort hus med 3 lägenheter i. Hem till mig kom Mathilda, Caroline, Nina och Paulina. Alla var pålästa så det tog inte så lång tid att svara på frågorna. Det var några frågor som vi inte kunde svar på så vi ringde till min pappa och sen så ringde vi till det elbolaget som vi har och fick svar på de frågor som vi undrade om. Samarbetet i gruppen gick och går bra, alla hjälpte till och var delaktiga i frågorna. När vi hade svarat på alla frågor så skrev vi rent allt på datorn så att vi hade det renskrivet och klart till den teoretiska presentationen sedan. 

Filippa

Av Legolärarna - 24 september 2007 19:44

Idag förmiddags fram till lunch så byggde vi på roboten.Ja, det finns faktiskt inte så mycket att skriva, eftersom alla timmar fram till lunch ägnade vi åt att bygga och förbereda med roboten.Matilda höll för det mesta på med datorn, Antonia kom på hur man skulle t.ex flytta bilarna, jag byggde och provade saker om det funkade och Cissi provade, mätte och satt framför datorn för det mesta har jag för mig. Det gick bra-bra.De där killarna från KTH va där också, det va lite najs då’va, hehu! 

/Jennie

Av Legolärarna - 24 september 2007 19:32

I dag måndag har vi haft en ”Lego dag” då vi fick jobba med projektet. Dagen började med att vi skulle komma på hur vi ska göra vår presentation och showen. Det gick bra för oss men väldigt segt. Vi gjorde helt klart show delen men har lite kvar på presentationen. Efter en stund skulle jag och Saga gå till slöjdsalen och jobba med våra tittskåp.

 Det gick bra eftersom vi hann klart med att måla dem och bygga lite saker. Medan vi målade och byggde arbetade Vendela och Claudia med Showen och presentationen.

Sen hade vi lunch.

Efter lunchen jobbade vi med att lära oss att programmera robotarna och bygga delar som man sen ska ha på roboten vid vissa tillfällen.

Det gick jätte bra att programmera men vi fastnade på ett uppdrag då vi skulle få roboten att svänga runt en bana men den ville inte som vi ville så den gick åt ett helt annat håll.

Jag tycker om det här projektet, det är kul att programmera men det är inte roligt när det går som man inte vill.

Av Legolärarna - 24 september 2007 19:24

F4 Ando Wikström 8F

 

I dag var det arbetslagets dag vilket innebär att alla klasser sitt arbetslag respektive lärare bara har lektioner med varandra. På förmiddagen fick man välja att antingen arbeta med sina titt skåp eller det teoretiska arbetet eller också göra och öva på en show som man ska spela upp på first lego leag tävlingen. I min grupp valde vi att dela upp oss så att några jobbade med det teoretiska och några med titt skåpet. När slöjdsalen stängde och vi började bli klara med det teoretiska ringde vi runt till olika TV kanaler och tidningar. Vi frågade om vi kunde få göra ett inslag till nyheterna eller en annons i tidningen om vår miljö undersökning på Grand Hotell men de var tyvärr inte intresserade. Alla förutom aftonbladets redaktion som tyckte att det var en bra idé och skulle också låta oss vara med i deras tidning om vi gjort samma undersökning om hela Stockholm. Efter lunchen hade vi robot programmering med Johan Berglund. Vår uppgift var att inom gruppen programmera en lego robot till att göra olika uppdrag. Men för att klara av uppdragen var man tvungen att montera olika lego bitar och sedan sätta på dem på roboten. Vi klarade av ungefär tre av uppdragen och fick dessutom reda på viktig information om de kvarstående. Inom grupperna fick vi generöst no låna en dator, ett USB minne och en hel låda full med lego bitar och andra tillbehör som kan användas till roboten.

Av Legolärarna - 24 september 2007 19:23

Idag så började vi med både den teoretiska uppgiften och showuppgiften den första lektionen. Vi bestämma då vilka som skulle gå till slöjden och fixa lite med skåpen och vilka som skulle stanna och göra det teoretiska. Jag och Caroline stannade och hann göra mer än halva teorin. I teorin så ska vi prata om vad förnybar energi är och lite annat som rör ämnet samt koldioxidökningen som ger växthuseffekten. På den andra lektionen så gick vi till fysik/tekniksalen där vi skulle ha robotprogrammering. Vi fick en bärbar dator och en robot. Det var svårt i början att få igång arbeten och man förstod inte i början vad man skulle göra och vilka uppdrag man skulle göra och hur. Sedan rullade det på rätt bra och att man skulle flytta vindverken gick rätt snabbt och bra. På slutet gick det mindre bra för att alla var så trötta och då blev det mest att en person var engagerad och sprang fram och tillbaka och jobbade lite självständigt. I vår grupp så bestämde vi att alla fick välja ett uppdrag där man skulle få programmera roboten så att alla skulle få göra lika mycket.

Av Legolärarna - 24 september 2007 18:59

  • Byt till nio lågenergilampor hemma. Du sparar 250 kilo koldioxid under deras livslängd.

  • Släck i rum du inte är i.

  • Sänk innetemperaturen.

  • Se till att fönstren är ordentligt tätade.

  • Undvik att ha möbler och gardiner framför elementen, det minskar värmespridningen.

  • Köp el som produceras med förnybara energikällor.

  • Om du bor i villa och har egen panna: byt från olja till pellets eller till fjärrvärme, gör årlig översyn av pannan, installera solfångare.

  • Frosta av frysen minst ett par gånger om året.

  • Använd vattenkokare.

  • Sätt inte in varm mat direkt i kyl eller frys, låt den svalna först.

  • Stäng av apparater när du inte använder dem, låt dem inte stå på standby. 

Hälsningar VRS - Lego Blogg


    Copyright © MMVII- VRS - Lego Blogg

     

Av Legolärarna - 24 september 2007 18:04

Den här veckan har vi fått se de robotar som vi kommer att använda, men vi har inte börjat programmera dem än. Men vi har börjat bygga hjälpmedel för roboten som den ska använda sig av när den gör sina uppdrag. Vi har hunnigt göra vår skopa som ska putta runt saker på planen, vi har också hunnigt göra vår egen modell av ett vattenkraftverk. Vi samarbetar bra och vi har inga problem över huvudtaget, allting går som på räls.



Av Legolärarna - 24 september 2007 18:00


Idag har vi haft en fullspäckad dag där vi bara akulle jobba med lego projektet, vi började på morgonen med att halva gruppen jobbade med tittskåpen och halva gruppen jobbade med att komma på ideer till vår show.

Med tittskåpen fick vi lite problem eftersom vi inte riktigt fattat uppgiften och så hade den blivit ändrad eller nått, däremot så gick det väldigt bra med showen, i alla fall på slutet.

Vi fick en superbra ide och vi ska göra en film, mer än det kan jag inte avslöja!
Sen så var det ju så att vi skulle åka tillbaka till natur historiska riksmuseet men gick inte i dag heller så vi ska tillbaka dit imorgon istället.

På eftermiddagen kom några killar från KTH till skolan (Misse, Jonas och så vet jag inte vad den sista heter) när vi höll på med robotprogrameringen, dem fanns där för att hjälpa oss och sånt och dem var riktigt trevliga.

Till vår hjälp fick vi en dator och såklart en robot och en massa legobitar. Vi hann inte med så mycket där och vi hade det lite svårare än dem andra grupperna eftersom vi nu bara är 4 personer i vår grupp istället för 5, Pauline har bytt grupp. Hej så länge// Victoria :)

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards