Alla inlägg den 11 september 2007

Av Legolärarna - 11 september 2007 20:11

Byggandet


Vi samlades i klassrummet på våran tekniklektion där vi satte oss i våra grupper i väntan på att få våra legobitar till att bygga färdigt det vi gjorde förra lektionen och fortsätta bygga på något nytt.
Först byggde jag och Max färdigt våran pickuptruck sedan började jag på att bygga ett vattenkraftverk medan Vincet och Mattias byggde klart huset och Gustav på sin oljerigg, det tar ett tag att bygga men det är värt det, för efter blir det ofta rätt plats på alla delar och snyggt blir det då också.
Det mest intressanta är det att vi snart kommer få se var vi ska våra legobyggnader och våra legobilar till och jag gissar på banan men jag vet inte vilken funktion de kommer att ha.
Vi har ett par saker till att bygga men vi hinner nog till nästa lektion.
Sen slutade våran lektionen med en kort genomgång.
Men jag höll på att glömma en sak vi fick även se banan idag, den ser intressant ut och jag undrar ifall legot vi bygger på ska stå på bana vi ska tävla med eller ifall vi ska ha det till något annat, men det löser sig nog hoppas jag.
Tack för mej!

Av Legolärarna - 11 september 2007 20:10

Igår tisdagen den 11 september jobbade vi med Legoprojektet på biologi lektionen. Vi såg på en film om hur ett uppdrag kunde se ut. Man skulle till exempel sätta upp solceller på ett tak, flytta ett par vindkraftverk, flytta några träd med mera. Det fanns olika svåra uppgifter att göra och de gav olika mycket poäng. Vi fick också lära också lära oss några regler om projektet. Det såg roligt men ganska svårt ut. Det ska bli kul att börja med projektet.

Av Legolärarna - 11 september 2007 20:09

Powerpoint

Vi började med att samlas i slöjdsalen där vi fick en kort intruduktion, sen gick vi vidare till datarummet där vi skulle få lära oss hur powerpoint fungerade och det visade några exempel hur man kunde göra en presentation och en del av presentationerna var väldigt roliga.
De flesta visste hur det fungerade med powerpoint med det gjorde inget efter som de lärde sig i alla fall något till exempel hur man skär bilderna (tar bort det vita runt omkring bilden) osv..., så det ändå väldigt lärorikt och roligt.
Sen fick vi arbeta med en egen presentation om oss själva nästan ingen hann färdigt men det var kul ändå!!

Av Legolärarna - 11 september 2007 20:09

Idag (tisdag 9/11 -07) har vi fått våra legobitar åt roboten. Vi sorterade in legobitarna i olika lådor, kugghjul i en låda, hjul i en annan o.s.v

Vi har inte jobbat något annat än det med First Lego League men vi fick reda på att nästa vecka ska vi börja arbeta med First Lego Leauges projekt förnybar energi på biologin.

Av Legolärarna - 11 september 2007 20:08

Idag fick vi legot som vi skulle upp bygga roboten med,

Vi sorterade bitarna så vi senare skulle kunna hitta de snabbt. Det ska bli kul att komma igång och bygga. Vi fick också se lite hur en bana i som man tävlar i skulle kunna se ut, vad roboten skulle göra och hur den skulle åka.

Av Legolärarna - 11 september 2007 20:07

Idag fick vi vår låda med lego, som vi ska använda till att bygga roboten med. Vi sorterade också alla delar, för när vi fick dem, så låg de i plastpåsar. Vi har inte börjat att bygga på roboten än, för vi hann inte det den här lektionen och vi har dessutom inte fått själva roboten än.

Lena visade oss lite av vad för sorts uppdrag vi skulle få och vi fick också se mattan som jag tror vi ska ha sen, när vi tävlar.

Av Legolärarna - 11 september 2007 20:07

Hej. Idag så fortsatte vi med att bygga med lego. Vi fortsatte då på vårat hus som jag och Andréa höll på med, samtidigt som Johanna byggde på andra saker som inte tog lika lång tid. Det var väldigt roligt men också svårt att hitta alla bitar man behövde. Det tog ett bra tag innan vi hittade vissa små legobitar som behövdes till vårat fina lilla hus. Det var ett väldigt bra samarbete mellan Andréa och mig, för båda jobbade med olika saker till huset hela tiden, då gick det hela mycket snabbare. Fast det gick lite långsammare än vad det kunde ha gjort eftersom både Josefin och Olivia var sjuka. Jag tycker att det är otroligt roligt att bygga med lego! J

Av Legolärarna - 11 september 2007 20:06

Hej,idag så fick vi fortsätta arbeta med legot och föröka bygga klart det. I vårna grupp så gick det jätte bra det var som en förrnyelse av barndomen, alla njöt riktigt av att bygga med lego, eller riktigt så var det ju inte vi förökte hitta alla bitarna till hus, bilar m.m och då var det bra att vi hade gjort i ording med påsar så att det var lätt att hitta. Vi jobbade på riktig bra enligt min åsikt! Det var väldigt rolig! 

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards