Alla inlägg den 21 september 2007

Av Legolärarna - 21 september 2007 17:42

Stora, små, runda, fyrkantiga, långa, breda, gummi och plast. Jag blev lite förvirrad av alla legobitar som vi hade fått i vår tilläggslåda till roboten.

Uppdragen till våra robotar släpptes i lördags därför var vi full gång med att bygga lego och programmera roboten under fysiklektionen idag. Några dagar tidigare hade vi fått vår tillägsslåda med lego. I den lådan fanns det alla sorters konstiga legobitar man kan tänka sig.

Vi ägnade en del av fysiklektionen till att undersöka alla bitarna. Sedan satte vi igång med att byggandet. Jennie och Matilda började bygga våggeneratorn som vi skulle placera ut i ett av uppdragen. Jag och Antonia undersökte vår lilla robot och byggde sedan användbara delar till den.

På något sätt lyckades en legobit flyga in i elementet och fastna. Min penna ville tydligen göra legobiten sällskap för den trillalade dit när Antonia försökte få ut legobiten. Medan Jennie och Antonia fortsatte med att försköka få ut legobiten och pennan började jag och Matilda programmera roboten. Vi hann bara programmera den till att gå framåt innan det var dags att spara programmeringen på vår egna lilla USB-minne.

Tillslut lyckades Antonia få ut legobiten men inte pennan som tyvärr måste sitta där,tillsammans med allt damm, och förmultna. Vilket tragiskt slut pennan fick... (snyft).

Av Legolärarna - 21 september 2007 17:35

Onsdag 19/9  Idag hade vi bara två lektioner (Biologi, Teknik).  På Biologin hade Christel en genomgång om vad vi skall göra på hemstudiedagen denna fredag. Vi ska besöka ett företag och ställa frågot till dem ang. Deras uppvärming och el och sedan ska vi ge dem en utvärdering om vad dom kan förbättra och vad som redan är bra! Vi i vår grupp har bestämt oss för att åka till Södra Roslagens Brandförsvar (Näsbypark).  På Tekniken hade Johan med sig tre saker:  Ett glatt humör. En Mindstorm NXT robot. Och en bunt papper med uppdragen.  Vi läste igenom papprerna och kollade in roboten. Och sedan eftersom Johan är en så bra och erfaren lärare fick vi sluta 20 minuter tidigare !! J   

//Pascal 8E 

  PS. Kolla in vår webbsida

www.freewebs.com/legohybrid

Av Legolärarna - 21 september 2007 17:33

Vecka 37 på våran slöjd lektion så började vi arbeta med tittskåpen. Jag, Didrik och Oskar P. jobbade med ett tittskåp och Oscar W. och William med det andra. Vi hann klart med själva skåpet där man limmade ihop fem stycken kartongbitar som vi mätte, och senare inspekterade en av slöjdlärarna om allt var rätt. Jag tycker att det funkade bra I våran grupp men det var lite stökigt på lektionen.

Av Legolärarna - 21 september 2007 17:32

Hej

Idag har vi pratat i vår grupp och planerat om uppgiften som vi ska gör på fredag. På fredag har vi hemstudiedag och ska göra en energibesiktning på en byggnad. I vår grupp hade vi tänkt gå till Intentiabyggnaden här i Djursholm. Vi har inte frågat om vi får komma än men det ska vi göra imorgon.

Vi gick också in på en hemsida som hette Energirådgivning.se. Där läste vi på om hur man sparar energi och vi fick också lite tips om vad vi ska fråga när vi träffar Intentia.

Jag tror att vårt projekt kommer att bli jättebra eftersom vi kompletterar varandra i gruppen. Alla har något att bidra med.

En sak jag tycker borde ha varit annorlunda är att vi fick veta i måndags att vi skulle göra den här energibesiktningen. Vi har inte fått så lång tid på oss att förbereda och tänk om vi inte hittar någon byggnad som vill ta emot oss.

Hej då!

Av Legolärarna - 21 september 2007 17:30

Idag har vi på slöjden pratat om förnybar energi. Och vi skulle hitta ett företag i Djursholm och fråga dom vad för el och vad för energi dom använder.  I vår grupp beslöt vi oss för att välja Djursholms IP.

Sedan skulle vi komma på frågor vi skulle ställa till företagen.

Det var nog allt vi hade idag om förnybar energi och robotarna. Det ska bli kul att börja arbeta med robotarna.

Av Legolärarna - 21 september 2007 17:29

Under vecka 36 på våran slöjd lektion höll vi på och rita olika idéer på ett papper om hur våra tittskåp skulle se ut. Vi ritade sammanlagt två skisser som hela grupp var med på. Jag tycker att våran grupp var bra på att sammarbeta med allas idéer och vi kom på några rätt smarta lösningar.

Av Legolärarna - 21 september 2007 17:27

Vi har nyligen fått titta på och sortera våra tillägslådor. Det var relativt krångligt att sortera alla bitarna, men till slut blev det bra. Vi fick också titta på banan och se hur det var tänkt att vi skulle göra. Vi kommer framöver att få bygga på våra robotar så att dem passar vår framtida programmering.

Av Legolärarna - 21 september 2007 17:26

Idag tisdagen den 18 september hade vi biologilektion. På lektionen pratade vi om den teoretiska uppgiften. Den går ut på att vi ska välja ut en hyfsat stor byggnad, sedan ska vi göra en energibesiktning om den. Det innebär att man först ska ta reda på hur denna byggnad får sin el, om elen kommer från en förnybar energikälla till exempel vattenkraft eller om elen kommer från fossila bränslen och vad det finns för saker som kan förbättras ur miljövänlig synvinkel till exempel byta ut vanliga lampor mot lågenergilampor. Sedan skulle man komma med förslag om hur byggnaden skulle kunna bli mer miljövänlig till exempel byta lampor som sagt, byta strömkälla till vattenkraft eller vindkraft och sätta up solceller på taket om möjligt. Vi hade SO-lektion också på den pratade vi lite om förnybar energi och varje grupp fick varsin bok som handlade om förnybar energi.

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards