Alla inlägg den 1 september 2007

Av Legolärarna - 1 september 2007 21:23

Jag tycker att lego league värkar vara roligt! Lego league går ut på att man ska bygga och programmera in olika rörelser och sånt på legon och göra en muntlig presentation och skriva en loggbok. I lego league ska man sammarbeta och jobba med flera olika ämnen i skolan.

Så att mycket är att sammarbeta och att alla måste hänga med om vad man har byggt och skrivit om.  Lego league  ser jag har tänkt på miljön så det är positivt. För att alla elever får lära sig om vad som är bra för miljön och inte bra och eleverna lär sig ta ansvar för deras egna arbete. Tävlingen går ju såklart ut på att vinna,  men hur? Jo man ska  programmera sina robotar bra, göra en muntlig presentation det finns massa olika sätt. Hur bra klassen hejar och sammarbetet i gruppen.

Av Legolärarna - 1 september 2007 18:57

Fredagen den 24 augusti åkte vi till Tekniska Museet för att lära oss och programmera robotarna vi ska jobba med. Det var roligt, vi lärde oss mycket om NXT robotarna. Det var lättare och programmera roboten än vad vi trodde. När vi ändå var på museet tittade vi efter om vi kunde se som hade med förnybar energi och göra, vi såg solceller och vindkraft.

Av Legolärarna - 1 september 2007 13:04

Vecka 35         Hem/konsumentkunskap

 

Denna vecka på hemkunskapslektionerna har eleverna fått en inblick i hur viktigt det är att inte diska under rinnande vatten, detta då för att spara energi. Vi har även  pratat om hur viktigt det är att använda miljömärkta produkter när man diskar och tvättar, allt för att vara rädda om vår natur. Många elever är redan mycket medvetna och har fått  kunskaper om detta eftersom de förra terminen gjorde ett studiebesök på Käppala reningsverk på Lidingö.

 

Magnus


Diskar du under rinnande varmt vatten? Svara på vår omröstning!

Av Legolärarna - 1 september 2007 12:51

Vi var i aulan och Lena berättade om Lego League. Vi fick veta hur banan ser ut och vad tävlingen går ut på. Det verkar spännande att hålla på med robotar.

Det är bra att nästan alla ämnena är med.

Lena berättade om vad vi skulle ha med:

  • Roboten
  • Redovisningen
  •  Dagboken
  • Showen
  •  

    Sen fick vi se en kort film om Lego League 2005. Då fick vi en lite bättre uppfattning om va tävlingen går ut på.

     

    Av Legolärarna - 1 september 2007 12:22

    Programmera robotar! Va kul! Eller? Jo, det var faktiskt kul att programmera robotar. När alla killar slutligen var tysta och inte slog på varandra höll Johan (som skulle hjälpa oss med programmeringen) ett föredrag om att programmera. Vi ska använda ett objektsbaserat program, det är lättare än vad man tror och vi ska vara försiktiga med botarna, för alla robotar är tjejer. Alla var ivriga att komma igång. Man skulle få sin robot att klara två arbetsuppgifter. Den första var att köra runt i en fyrkant. Ha, lätt, tyckte alla. Andra uppgiften var som Harry påpekade att spela golf. Roboten skulle med en sving av armen slå bort en röd boll. Dessutom fick den inte slå den blå bollen. Lite knivigare, men till slut slog också vår robot lika bra som Woods. Ungefär. Sista uppgiften var egentligen ingen uppgift. Man fick skapa ett eget program för roboten. Tyvärr var det dags att åka hem igen prexis då, så vi hann inte. Det var dock några andra som hann bli klara. Efter var många glada och såg fram emot att få fortsätta meka med robotarna i skolan.

    Presentation

    Omröstning

    Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
     Ja
     Nej
     Vet ej

    Fråga mig

    0 besvarade frågor

    Kalender

    Ti On To Fr
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29
    30
    <<< September 2007 >>>

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards