Alla inlägg den 14 september 2007

Av Legolärarna - 14 september 2007 23:35

 

Idag har vi haft biologilektion, vi fick läsa flera sidor som handlade i stort sätt om förnybar energi, Christel sa att det var grunden för vårat projekt. Jag tyckte att jag lärde mig mycket under denna lektion och att det var intressant och spännande.

Idag hade vi också SO, vi hade läxförhör hela lektionen om Sveariket, jag lärde mig inte så mycket under denna lektion eftersom vi inte gick igenom något som var nytt för mig.

 

Nu när vi har kommit in lite mer i projektet förnybar energi så tycker jag att det har börjat bli intressant och roligt at arbeta med förnybar energi.

Av Legolärarna - 14 september 2007 23:21

Den här veckan har jag vart sjuk nåra dagar så jag har missat lite av det dem andra i gruppen gjort men idag fick vi kika lite på banan som vi förmodligen kommer att använda i tävlingen. Vi har också satt igång med det riktiga arbetet med tittskåpen på slöjden, det var riktigt roligt tyckte vi och det gick utmärkt. Här nedan bjuder vi lite bilder från när vi jobbade med det!


Av Legolärarna - 14 september 2007 23:20

Fredag den 14 september 2007

Idag har vi pratat om Etanol på biologin. Att vi köper Etanol från Brasilien och att det är både bra och dåligt. Det är dåligt för då hugger de ner regnskogen och de fatiga planterar en växt som man kan göra etanol på, kommer inte ihåg vad den heter. Istället för att odla mat.

På fysiken så skulle vi ha programmerat robotarna men det funkade inte!


    
Av Legolärarna - 14 september 2007 23:19

Idag fick vi äntligen bygga på robotarna. Vi tog av ljud/ljus sensorer och svängarmar. Sen fick vi byta däck på robotarna. Vi skulle se vilka som var bäst. Smala, tjocka, breda eller tunna. Vi fick prova lite olika kombinationer, och vi kom fram till att det var bra att ha platta och medelstora däck fram. Bak var det bra att ha ett par stadiga däck Blev bakdäcken för stora fastnade dem i, framdäcken. Det var kul att få börja tänka och bygga med legot.

Av Legolärarna - 14 september 2007 23:18

Hej idag har vi pratat om krav odlade och närodlade grönsaker/livsmedel i hemkunskapen, vi har också byggt lådor i slöjden som ska innehålla förnyelsebara källor.Om man köper närodlade bidrar man till att hjälpa miljön genom att man minskar transporterna på varorna, om man köper KRAV odlade så kan man vara säker på att man slipper bekämpningsmedel och annat gift som läggs ut för att hindra insekter och dylikt att förstöra livsmedlet. Vi har också lärt oss att inte diska under rinnande vatten för att spara
på vattnet och därmed energi som andvänds för att värma upp vattnet

Av Legolärarna - 14 september 2007 16:16

Hej, idag så hade vi slöjd. I slöjden hålle rvi på med tittskåp. Det är som en låda som man kan titta in i. Vi har gjort skisser förra lektionen så nu var det dags att göra själv lådan. Den gjorde vi av kartong, först ritade vi upp alla bitar och sedan så skar vi ut dem. Vi gjorde två tittskåp ett som visar hur det skulle se ut om vi började använda bra energi och slutade släppa ut dålig, ett där vi visar hur det ser ut om vi fortsätte att släppa ut så onödig energi. Alexandra och Fredrika jobbade med en låda och för dem verkade det som om det gick bra amanda och jag jobbade med en annan låda. VI fick använda limpistoler när vi skulle klistra ihop bitarna, vi hade gult klister så det ser ut som ngn har varit fökyld och användt lådan som en näsduk...Vi hann precis klart med våran lådan när läraren sa att vi skulle plocka ihop.

Av Legolärarna - 14 september 2007 16:15

I onsdags så jobbade vi inte särskilt mycket med projektet.

Det vi gjorde var att i SO:n pratade om vad regerings propositioner d.v.s förslag går går igenom för att för att godkännas eller nekas.

Detta kommer leda till ”förnybar energi” genom att vi ska föra fram propositioner för ett miljö vänligare Sverige.

Av Legolärarna - 14 september 2007 15:13

den var tjeckiska författaren Karel Capek som året 1920 gav ordet robot dess nuvarande betydelse när han skrev på en teaterpjäs om maskiner som skapades i mänsklig gestalt.

Ordet robot brukar härledas från det tjeckiska ordet "robota" som betyder tungt, monotont eller påtvingat arbete.

Ordet syftade ursprungligen på de två eller tre dagar per vecka när bönderna i det tjeckiska feodalsamhället tvingades lämna sina gårdar för att utan ersättning arbeta på adelsmännens. Capek döpte sin teaterpjäs till Rosums Universalrobotar.


Källa: NE.


Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards