Alla inlägg den 22 september 2007

Av Legolärarna - 22 september 2007 18:42

Hejsan hoppsan! Igår skulle vi åka till en fastighet med sin grupp och undersöka hur miljövänlig den fastigheter var, tex om dem använde lågenergi lampor eller låter datorer och sånt stå på i onödan... Vår grupp hade i alla fall valt Natur historiska riksmuseet som vi tyckte var en väldigt bra ide, vi hade ringt dem dagen innan och dem hade sagt att det var okej för oss att komma dit men när vi äntligen var där i går som möttes vi av en stor besvikelse. För det första så var inte dem så informerade om att vi skulle komma så dem var tvugna och fråga runt och sånt och sen så var den energi ansvariga tydligen inte där. Världen går inte under för det, vi ger inte upp så vi åker dit igen på måndag istället och gör ett nytt försök!

Av Legolärarna - 22 september 2007 18:39

Hej alla, eftersom jag inte hade möjlighet att skriva på bloggen igår fredag den 21 så bloggar jag nu sitället.

Vi hade fått i uppdrag att besöka en stor fastighet och undersöka hur de skötte miljön och om dom använde sig av förnybarenergi. Vi hade en hel del idéer om vilken fastighet vi kunde besöka som globen, svt, tv4 , daramten osv.

Så vi ringde uppdet olika fastigheterna och det visade sig att globen gärna tog imot oss så på morgonen därpå och vi till globen och träffade fastighets chefen Mats grönlund. Han tog med oss in i globens stora arena där vi fick börja intervjua, han hade alla svar vi behövde och allt gick jätte bra. Det visade sig att globen var väldigt miljö vänlig och redan nästa år hade de bestämt ett nytt avtal med bara miljömärkt el. Somsagt intevjuven belv väldigt lyckad och vi hann också med att ta några fina fotgrafier! 

Av Legolärarna - 22 september 2007 18:33

Fredag 21 september 2007

 

Min grupp besökte Albano djursjukhus. Den byggnadsansvarige finns på Lidingö så vi intervjuade vaktmästaren. Alla kom dit förberedda och hade läst på frågorna och kommit på några egna. Vi kom dit vid 9:30 och började intervjun. Vaktmästaren (Björne) kunde svara på allting förutom vilket elbolag som användes och hur mycket el som användes. Vi skrev ner svaren och han gav oss sedan en rundtur. Han visade oss nästan allting, men han behövde gå efter ett tag och då visade min mamma oss operations salar mm. 11:00 var vi färdiga med besöket och hade alla svar utom vilket Elbolag de använde och hur mycket el som gick åt, så vi ringde den byggnadsansvarige och hon faxade svaren till oss. Det var roligt att få veta hur mycket apparater det egentligen är som drar ström, men lukten var inge vidare.

Av Legolärarna - 22 september 2007 18:32

Idag hade vi studiedag. Vi fick en uppgift som min grupp skulle genomföra. Den gick ut på att intervjua en fastighetsägare om deras energi förbrukning. Vi valde att intervjua ett gym i Djursholm, som heter ”Gymmet Grimm”. Varför vi just valde ett gym, beror på att det har något med vårt tittskåp i slöjden att göra. Vi vill tyvärr inte berätta något mer om det, för vi vill inte att någon ska ta vår idé. Detta projekt fortsätter att vara jättekul och vi gör just nu allt för att vinna!

Av Legolärarna - 22 september 2007 11:22


Hemkunskap vecka 38-39


   



Under dessa veckor har vi gått igenom metoden att "baka med jäst." Eleverna bakar fiberrika grahamsfranska som ger energi till kroppen.

 Brödet är utan tvekan ett av världens viktigaste livsmedel. I århundranden har brödet spelat viktig roll i kosten.


Fram till 1930-talet bakade 2/3 av hushållen i Sverige allt bröd hemma. Sedan avtog hemmabakningen. Eftersom momsen på mat och brödpriser kommer att höjas kraftigt så räknar man också med att mjölförsäljningen kommer att öka mer än någonsin och fler konsumenter kommer att baka sitt egna bröd.

  Eleverna kunde då räkna ut att detta skulle spara vår miljö.


Genom att baka bröd själva så minskar utsläppen från långa transporter på så vis sparar vi energi och den globala uppvärmningen minskar.


Magnus och Eva

Lärare i hem och konsumentkunskap

Av Legolärarna - 22 september 2007 11:11

 tack för Ert stöd/kommentar! Dessa är roliga att läsa och ger mycket goda synpunkter och råd!



Kommentar till Astrid C4
Första veckan har vi lärde vi oss mycket:) det var en bra presentation vi fick i powerpoint.


av Emma den 13 september 2007 kl 18:45 

Kommentar till Isabelle C4


Det var en himla massa lego och sortera;) det är jättebra att kan kommer kunna få hjälp av killarna från KTH

av Emma den 13 september 2007 kl 18:44 


Kommentar till Emma C4
Jag håller med, det var jättekul och vi samarbetade bra!

av Astrid C4 den 12 september 2007 kl 22:05 


Kommentar till Emma C4
att bygga med lego va jätteroligt, och det va lätt att förstå instruktionerna.

av shirin den 12 september 2007 kl 19:16 


Kommentar till Isabelle C4
jag håller med, det är så myvket lättare.

av shirin den 12 september 2007 kl 19:13 


Kommentar till Shirin D4
Våra idéer till tittskåpen är jättebra och båda skåpen kommer ha att höra ihop.

av Emma den 11 september 2007 kl 20:04 


Kommentar till Isabelle C4
Det är lättare och förstå orden och sammanhanget när man får det förklarat så här. Bra Saga!

av Emma den 11 september 2007 kl 20:02 


Kommentar till Astrid C4
jag håller med, vi lärt oss mycket och tycker det är kul!

av shirin C¤ den 10 september 2007 kl 18:30 


Kommentar till Hedvig B2
Vilken cool blogg ni har! kan ni inte skriva lite om begreppet Exergi? ni verkar ha många läsare också...ni är ett helt gäng som skriver va?

gött med grönt tänk!!

av Conny den 9 september 2007 kl 23:32 


Kommentar till Anna B3
Det virker både lærerikt, interessant, utfordrende, krevende og morsomt! (:

av BLomst den 6 september 2007 kl 21:47 


Kommentar till Shirin C4
Under introduktionen i aulan fick vi även kolla på en intressant film som handlade om tävlingen, då förstod vi lite mer om hur man skulle bära sig åt och vad allt gick ut på.

av Astrid C4 den 6 september 2007 kl 20:20 


Kommentar till Isabelle C4
Det är viktigt att vi börjar försöka hitta nya sätt att få energi innan vi står där utan energi.

av Emma C4 den 6 september 2007 kl 19:48 


Kommentar till Fredrika C6
När Lena berättade för mig vad vi skulle ha för projekt den här terminen förstod jag ingenting. Men det var fler som inte förstod. Hon sa att vi skulle vara med i en stor robot tävling som hette First Lego League. Alla var väldigt förväntans fulla så vi fick se en liten film om tävlingen. Det var först då jag förstod. Efter filmen åkte vi som Fredrika sa till Tekniska museet där vi själva fick lära oss att programera robotar. Först var det lite svårt men efter ett tag lärde man sig. Det var väldigt kul på museet och man lärde sig mycket! En sak som jag tycker är roligt är att man inte bara ska programera robotar utan också göra en liten show och ett titt skåp tillsammans med sin grupp!

av hannah den 3 september 2007 kl 21:00


Kommentar till Emma C4
Håller helt med. Det var mycket lättare än vi trodde att programera roboten till och med roligt.^^


fortsätt att skriva Era kommentar till artiklar/inlägg!

VG följ våra  Etiska regler...


Hälsningar VRS - Lego Blogg


Copyright © MMVII- VRS - Lego Blogg

Av Legolärarna - 22 september 2007 10:39

Igår försökte vi ringa runt till ett antal olika fastigheter. T ex till en Chokladfabrik, Globen, ett museum & Åhlens city. Det var svårare att komma fram än vi trodde, och vi fick inte tag på någon fastighet som vi kan besöka. Vi hade först tänkt åka till Camillas mammas kontor eller Louisas pappas kontor, men eftersom dem är helt vanliga kontor så tyckte vi inte att det var tillräckligt spännande. Idag har vi försökt ringa till Slottet och till Åhlens city igen fast på ett annat sätt. Vi väntar på att få veta om vi får åka dit imorgon, på måndag eller tisdag. Tilda och Camilla har varit sjuka en hel vecka nu och vi hoppas att dem kommer bli friska snart, och kan vara med imorgon. J

/Alexandra

Av Legolärarna - 22 september 2007 10:38

Hej, detta är Ludde som bloggar. Idag har det vart en mycket hälsosam dag, eftersom att vi har orienterat i skogen hela dagen. Detta har även varit bra för miljön, eftersom att vi nästan inte har gjort av med någon energi idag. Vi har även fått reda på att vi äntligen ska börja programmera våra robotar nästa vecka. I morgon ska vi besöka en byggnad och ta reda på vad de använder för energi till alla deras energikrävande saker. Förhoppningsvis kommer vi att kunna övertala den ansvarige av byggnaden att kanske byta ut lamporna till lågenergilampor, byta till pelletspanna eller sätta solceller på taket. Detta kommer bli en mycket intressant uppgift.

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards