Alla inlägg under september 2007

Av Legolärarna - 25 september 2007 21:16

Eftermiddagens lektion gick ut på att forsätta programmera robotarna. Det gick bra tycker jag, men kanske lite segt efter ett tag. Vi gick igenom dom tre första uppdragen från början, för att se att dom funkade bra. Det gjorde dom också. Resten av uppdragen, gick även dom bra. Så nu håller vi på med att få med oss två uppdrag, genom en vända. Vi får se hur det går, men hoppas att det ska gå bra!

Av Legolärarna - 25 september 2007 21:15

Idag hade vi (precis som igår) Arbetslags dag. På förmiddagen jobbade vi med den teoretiska delen och på efter middagen jobbad vi med robot programmering. De gick ganska bra för oss på förmiddagen; jag och Carro jobbade med tittskåpen i slöjden och Anna och Filippa tog reda på fakta om de olika energikällorna och sammanfattade vad vi hade fått veta i går på Cedergrenska tornet. Vi kom också på en massa bra idéer till vår film som vi ska göra på vår tre minuters show. På eftermiddagen gick de inte lika bra. Robot programmeringen var jätte svår och inte särskilt rolig eftersom de blev fel hela tiden. I slutet gick de i alla fall lite bättre och vi lyckades klara två uppdrag. Robot programmeringen är mycket svårare än vad jag trodde från början men jag hoppas de bli lättare när man börjar lära sig hur man ska göra.

Av Legolärarna - 25 september 2007 21:14

I morse började vi med att programmera vår robot. vi byggde också till en del delar på roboten, som vi märkte att det behövdes för att kunna klara av de olika uppgifterna som roboten skulle göra. Vi valde också ut vilka uppdrag vi skulle göra, för att få så mycket poäng som möjligt!

Av Legolärarna - 25 september 2007 21:13

Vi jobbat med legoprojeket hela den här dagen. Det gjorde vi igår också. På den första lektionen så gick jag och Fredrika ner till slöjdsalen och arbetade med våra tittskåp. Therese och Ksenia satt kvar uppe i hemklassrummet och kom på idéer om showen som vi ska visa upp för en jury i tre minuter. Jag och fredrika kom igång ganska bra och fick många idéer om vad vi skulle göra med skåpen. Det var roligt och hela lektionen gick ganska snabbt. Sedan hade vi en väldigt lång rast innan nästa lektion började. Då började vi bestämma hur våran show ska se ut och har kommit på många roliga saker.
På nästa lektion så programmerade vi robotar. I början gick allt ganska sakta men lite senare så satt vi igång ordentligt. Vi han programmera in tre uppgifter i roboten och hann göra olika armar till den. Vi delade upp oss så att två byggde med legot och två programmerade roboten. På så sätt gick det snabbare. Det tog ganska långt tid att göra en uppgift åt roboten och det är ganska komplicerat.
Allra sist så fick vi se en film om hur uppgifterna skulle utföras och vi fick veta hur reglerna gick till.

Hela det här projektet var svårt att förstå i början och våran grupp sammarbetade inte så värst bra. Nu när vi har fått hjälp och mer information så tycker jag det går mycket bättre gällande sammarbetet och effektiviteten. Det har varit en lång och jobbig dag men vi har fått gjort ganska mycket och jag är nöjd med vårt arbete.

Av Legolärarna - 25 september 2007 21:12

På förmiddagen idag så programmerade vi robotar. Vi hade väldigt roligt, vi hann programmera in två uppdrag. Precis som igår hade vi två killar från KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) som var där och hjälpte oss. Vi gjorde bl.a uppdraget ”Majskorn”, det innebär att man ska plocka upp ett par legosaker, med öglor i, sedan skulle vi placera dem i basen. Vi blev glada när vi fick det att funka, eftersom vi hade försökt få det att funka väldigt länge.

Efter lite problem med sparandet på datorn så fixade sig allting ganska bra.

Av Legolärarna - 25 september 2007 21:11

Energibesiktning

 

I fredags var vi på Axfood för att göra en energibesiktning. En erergibesiktning innebär att man kollar hur mycket el företaget använder, hur mycket vatten de använder, vad de har för isolering, o.s.v Först fick vi skriva in våra namn och sen fick vi våra besökskort.

Efter det träffade vi Caj Hoffman, som var den som visste allt om husets energiförbrukning. Det var väldigt seriöst. Vi fick gå in i ett mötesrum, hänga av oss jackorna, fick varsitt vattenglas och sen började vi ställa frågor.

Caj hade redan gjort i ordning ett papper åt oss(ett papper var!!) där det stod hur mycket el, vatten, kyla och värme de hade samt vilka som levererade. Det var skönt, för då behövde vi inte ställa lika många frågor.

Våra frågor handlade bl.a om vilka sorts lampor de hade (alltså lågenergilampor eller vanliga), om de stängde av lampor och datorer när ingen använde dem, hur de anställda tog sig till jobbet, m.m

Efter ett lagom långt möte med flitigt antecknande och många bra frågor och svar, fick vi äntligen gå och äta lunch i Axfoods matsal. Nu var vi hungriga! Sen kom Alfreds pappa och skjutsade hem oss.

Av Legolärarna - 25 september 2007 21:10

Idag (måndag) så har vi jobbat med den teoretiska delen och med roboten.

Det var jättekul med roboten och vi har nu klarat 2 uppdrag.

Vi fick mycket hjälp från KTH studenterna. Vi har klarat att flytta vindkraftverken och att få ner grejen i början. Det är bra att vi har fått datorerna att jobba med och det gör det lättare istället för att använda datorerna i datasalen. Vi har också en ide till vår 3 min show som kanske är lite svårare än vad vi klarar av. Det ska nämligen vara lego gubbar i stop motion men mer berättar jag inte. Jag tror att vi kan stärka vårt samarbete lite mer.
Av Legolärarna - 25 september 2007 21:09

Måndag förmiddag – teori

 

Vi började dagen kl. 8.30 med att få veta vad vi skulle göra. Vi skulle göra en sammanfattning av vår energiundersökning på fredagen och sen tänka på hur vi skulle kunna nå ut med vårt resultat till närområdet.

Det gick sådär. Vi förstod inte riktigt vad vi skulle göra och därför gick det ganska segt i början. När vi sen (efter en välbehövlig rast) förstod hur man skulle skriva gick det snabbt framåt. Vi reflekterade mycket över vad företaget kunde göra för att minska sin miljöpåverkan, men också samtidigt få mer pengar kvar i plånboken! Efter ett tag var vi färdiga och lämnade in till Gunilla, vår svensklärare. Hon sa några saker som vi skulle rätta till och sen var vi klara. Energiundersökningen var ganska kul att göra men det var sådär att skriva om det.

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards