Alla inlägg under september 2007

Av Legolärarna - 26 september 2007 20:15

Idag så programmerade vi robotar på biologilektionen och fysiklektionen.

Det gick bra vi kom på en jättebra ide, mer tänker jag inte säga.

Eftersom det både var biologi och fysik var både Lotte och Lena där och hjälpte till.

Lotte ville prata lite med oss enskilt, det gick bra.

Vi har tänkt lite på showen också, jag tror att det kommer gå jättebra.

Av Legolärarna - 26 september 2007 20:14

Hej, idag så arbetade vi med robotarna och programmera dem så att vi skulle hinna med så många uppdrag som möjligt. Men det var väldigt svårt att mäta så att det blev exakt rätt så vi fick prova oss fram hela tiden och se om det gick och när man äntligen hade klarat ett uppdrag så var man jätte glad, men då skulle man börja på ett nytt uppdrag så började det om igen mäta, titta om det går, programmera och se om det funkade osv. I slutet så kom vi igång riktig bra och alla arbetade effektivt. Det var en riktigt roligt lektion.

Av Legolärarna - 26 september 2007 20:13

Idag onsdagen den 26 september har vi har vi haft So. På so-lektionen har vi lärt vad en kommun är och hur den fungerar. Vi har också lärt oss om hur det går till när till exempel en skola ska renoveras och begär pengar från kommunen. Det går till så här:

Först skickar skolan en motion till kommunfullmäktige som diskuterar förslaget, sedan skickar de det vidare till kommunstyrelsen som granskar motionen, de skickar i sin tur vidare förslaget till nämnderna som undersöker det. Efter det skickas förslaget tillbaka till kommunfullmäktige som röstar om det. Om majoriteten röstar för, går beslutet genom och kommunen ger pengarna till skolan. Den här informationen ska vi använda oss av när vi gör vår teoretiska uppgift.

Av Legolärarna - 26 september 2007 11:29

Idag tisdag 25/9-07 så jobbade vi första delen av dagen med teoretiska uppgiften på projektet. Min grupp jobbade med showen den mesta delen av lektionen, vi var i musiksalen o sjöng våran sån med gitarr och trummor. Det gick bra för våran grupp idag men vårat samarbete går dock inte lika bra, vissa personer bara sitter och lever på att andra i gruppen jobbar. Vi jobbade också med våran fastighet och kom på förbättringar för fastigheten.

Andra delen av dan hade vi robotprogrammering, det gick bra för min grupp och det var inte slött i våran grupp som det va när vi hade teoridelen, jag tror det beror på att alla tycker att det är roligare att programmera robotar. Vi råkade glömma att spara ett uppdrag så vi har hittills bara klarat 3 uppdrag.

Av Legolärarna - 26 september 2007 11:28

I måndags eftermiddag fick vi börja med programmeringen. Carin var tyvärr sjuk så vi delade upp arbetet så att två av oss fick programmera och en fick bygga på vågturbinen. Programmeringen gick relativt bra men vi fastnade på uppgiften där man skulle få en liten vagn att åka nerför en ramp. Tidigare på dagen fick vi också tid för våra tittskåp. Hela gruppen gick då ner till slöjdsalen och byggde. Vi är inte riktigt klara med tittskåpet men vi kommer troligtvis få ytterligare några lektioner på oss.

Av Legolärarna - 26 september 2007 11:26

Idag 25/9 har vi fått jobba en hel dag med robotprogrammering och den teoretiska delen/showen. Vi började att arbeta med den teoretiska delen/showen. Det gick väldigt bra. Halva gruppen jobbade med att sammanställa informationen om våran energibesiktning medan andra halvan jobbade med presentationen. Vi hann klart att sammanställa all information och ge förslag på förbättringar som fastigheten kunde göra för att spara energi, pengar och bli mer miljövänligare. Våran presentation är nästan helt klar och vi fick också tid att jobba med tittskåpen på slöjden där vi började bygga på våran ide. Vi bestämde oss för att vänta med showen. Sedan fick vi arbeta med uppdragen och programmera robotarna. Det gick också väldigt bra eftersom att vi för första gången fick en robot och en dator som fungerade. Vi blev färdiga med ett uppdrag och slutförde nästan två med hjälp av legogrejer som vi byggde.

Av Legolärarna - 26 september 2007 11:22

Idag har vi haft jätte kul!, det har varit lite gnabbigt fram och tillbaka men det får man leva medJ. Vi började skolan kl 08:30 med teoretiskt arbete, som t.ex det tittskåpet vi gör i slöjden, eller det framträdandet vi ska göra inför juryn på robot tävlingen. Det framförandet får inte vara mer än 3 minuter långt, och vi har tänkt göra en kort film… det blir svårt med så lite tid. Kl 11:20 så var det dags för lunch, det blev: klyftpotatis, någon slags vegetarisk rätt, och en köttgryta av något slag.Efter lunchen hade vi rast fram till kl 12:00, på lunchen så hade vi inte så värst mycket för oss, jag gick i alla fall ner till torget med Mike (8f), Oscar BV (8e) m.m.När rasten var över hade vi den fysiska delen, när det gäller att programmera robotarna så att de kan utföra uppdragen rätt. Vi får använda 400 olika legodelar, en robot, ett usb minne och en dator per grupp. Efter lego delen så började vi packa ihop våra saker kl 15:00 för att sedan kunna titta på ett föredrag om hur alla uppdrag går till. Efter föredraget så slutade vi kl 15:30J

Av Legolärarna - 26 september 2007 11:19

Idag har vi haft ”specialdag”. Precis som igår så höll vi på med det teoretiska halva dagen och robotprogrammeringen andra halvan. Under den teoretiska tiden gjorde Lisen vår skriftliga presentation på PowerPoint. Först var hon lite tveksam om vad hon tyckte om PowerPoint, men nu verkar hon tycka att det är helt okej. Vi har ändrat vad vi ska göra på showen helt: Vi ska visa ett bildspel som har med naturen att göra, och så ska vi sjunga till. Sarah fixade med bildspelet, och jag och Hanna letade efter låtar på nätet. Till slut blev det Sol Vind Och Vatten av Ted Gärdestad och Teds bror. Vi delade upp vilka som skulle sjunga vad i sången, och sen gick Lisen och Hanna ner och höll på med våra tittskåp. Då passade jag och Sarah på att öva på sången. Jag tror att vår show kommer att bli jättebra, bara inte alla andra också ska sjunga Sol Vind Och Vatten.

   Efter lunch programmerade vi vår robot. Vi höll på med en uppdrag hela lektionen tills vi skulle spara den i vårt USB-minne. Då bara försvann allt. Jahapp! Där försvann 3 timmars arbete! Alla blev självklart sura, plus att vi var trötta, eftersom att klockan var halv fyra. Jaja, det hade kunnat vara värre.

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards