Alla inlägg under september 2007

Av Legolärarna - 25 september 2007 23:04

HAHA

Idag har vi kört heldag med robotarna som igår. Idag har vi lärt oss att ta
upp all ringarna och skuta in i basen. vi har lärt oss att trycka till
kolgruvan och putta ringarna och träden in till kraftvärket.
vi har lärt oss mycket idag och kommer forsätta åt detta hållet. Vi jobbade
med roboten i 3 timmar och så fick man en 20 minuters rast. Tidigare idag
har jag och axel vart i slöjden och fixat med lådan och gjort en hel del
andra saker.

tack o hej det var allt för mig, hoppas det inte lät jättegay

Av Legolärarna - 25 september 2007 23:03

Idag är det tisdag och vi har haft vår andra AL-dag. Vi har haft två heldagar till att jobba med robotprojektet. Igår gjorde vi hela våran show. Det var jätteroligt att sätta ihop den och på samma gång är det väldigt skönt att ha fått det gjort. Nu kan vi verkligen koncentrera oss helt på roboten och teoridelen.

 

Idag letade vi ganska mycket lösningar till München Bryggeriet som vi håller på med. Jag ringde bland annat till Fortum som är det företag som München Bryggeriet köper sin el ifrån och jag frågade lite hur mycket mer det skulle kosta att ha miljömärkt el. Mer kan jag inte säga, det får ni se på våran presentation.

 

Sofia, jag och Anna gjorde färdigt nästan två stycken uppdrag till roboten. Det ena är helt färdigt och det andra ska vi bara finputsa lite så blir det nog helt perfekt skulle jag tro. Men det är svårt att veta vilka uppdrag som är värda att börja med. Efter att vi hade gjort färdigt vårat första uppdrag fortsatte vi med det uppdraget där man skulle flytta majsen, efter en timme gav vi upp och bytte uppdrag. Vi tänkte vänta med det uppdraget tills vi inte har några lätta kvar.

Av Legolärarna - 25 september 2007 23:03

Idag och igår hade vi arbetslagsdagar. Under dessa dagar har vi bara arbetat med lego-projektet, halva dagen med robotprogrammering och andra halvan med den teoretiska uppgiften. Vi har gjort nästan fyra uppdrag i robotprogrammeringen. Det va ganska svårt i början men nu på slutet var det inte lika svårt. Det var faktiskt inte lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Vi hade lite problem ett tag i gruppen för vi hade så olika idéer när det gäller so-uppgiften. Alla var ganska sura på varandra, men vi löste faktiskt det. Senare efter lunch började vi förbereda våran show. Vi hade från början tänkt att vi skulle göra en film, men vi ändrade oss när vår lärare sa att det var bättre att göra någonting live. Så nu har vi skrivit en hel låt om Global warming. Igår va jag, Louisa och Alexandra på operan inne i stan för att fråga dem om deras energiförbrukning och innan vi gick hem fick vi provsitta kungens stol! Imorgon har vi både biologi och teknik så då kommer vi att få fortsätta arbeta med lego-projektet.

Av Legolärarna - 25 september 2007 23:02

Idag på förmiddagen hade vi teoretiskt arbete, vi fick skriva olika svar på frågor som handlade om Danderyd sjukhus eftersom de var där vår grupp var i fredags. Sedan när vi vad klara med det gick vi ner till träslöjd salen där jag och Isabelle målade väggarna på vårt tittskåp.

Av Legolärarna - 25 september 2007 23:01

Idag, tisdagen den 25 september, har varit en av de två temadagarna vi har haft. Under de här två dagarna (måndagen 24 sep och tisdagen 25 sep) har vi ägnat hela vår tid åt Lego-projektet. Vi har programmerat våra robotar och vi har också hållit på med den teoretiska delen. Den teoretiska delen är uppdelad i två olika ämnen; SO och NO. I SO ska vi komma på en motion/proposition och berätta hur den går igenom alla steg till och hur den till slut blir till verklighet. I SO har vi kommit till punkt tre av sex punkter. Uppgiften i punkt tre är att skriva vårt förslag som en motion/proposition, varefter den sedan skall lämnas till ”riksdagen” så ska en ”expert” skall kunna tycka till om motionen/propositionen. Vår idé är att sätta upp solpaneler på fastigheter, som tar upp solens energi och solens strålar som i sin tur kan ge el och värme till fastigheter. De här solpanelerna kommer då att sitta på fastigheter som staten eller kommuner äger t.ex skolor, sjukhus och köpcentrum. I NO skall vi jobba med vår fastighet som vi besökte på fredagen den 21 september. I NO har vi inte kommit lika långt som i SO, men vi håller på med att komma på olika förslag som kan minska på energiförbrukningen och energikostnaderna. Vi besökte en skola på fredagen och kom på rätt så många idéer som kan sänka skolans energiförbrukning och energikostnader. Som ni kanske kan se så är vi väldigt inriktade på solpaneler, eftersom det är den förnyelsebara energi som nästan inte släpper ut något CO2 och som kan medverka till att ozonlagret kan läka mycket snabbare.    Det här var allt från mig från idag. Tack och hej leverpastej!Fredrik F6

Av Legolärarna - 25 september 2007 23:00

Hej  

Idag på eftermiddagen jobbade vi med bland annat det teoretiska uppdraget. Jag, Nils och Eric var i datasalen och skrev om intervjun medan Alfred och Felix var i slöjdsalen och byggde på tittskåpen.

Jag tyckte att det gick ganska bra för oss men i början förstod vi inte riktigt vad vi skulle göra.

Vi frågade vår lärare och då visade sig att det var ett papper som vi inte hade fått än. När vi fick det blev det mycket lättare och vi kom igång ganska bra.

På det pappret stod det uppgifter som vi skulle göra i anknytning till energbesiktningen.

Vi kom på många lösningar som Axfood skulle kunna förbättra t.ex att de skulle byta ut sin snurrdörr mot en vanlig dörr och på så sätt inte släppa ut någon värme när det inte behövs och elkostnaderna för att dörren skulle snurra skulle försvinna.

Samarbetet i vår grupp fungerade inte riktigt lika bra idag för vi jobbade bara på en dator och det var svårt att hitta uppgifter som alla kunde göra samtidigt.

Av Legolärarna - 25 september 2007 21:19

Tjenare, idag tisdag den 25 september har vi programmerat robotarna för att de ska kunna utföra alla olika uppdrag som vi har fått. Det är alltifrån att flytta solcellpaneler upp på tak till att flytta oljetunnor från vatten till land. Vi har fått låna datorer och legorobotarna från skolan och det går väl ganska bra. Än så länge har vi klarat tre stycken uppdrag, vilket är en stor prestation. På teoridelen har vi skrivit om vårt besök på Kungstornet och hur de ska kunna förbättra sitt energisparande.

Av Legolärarna - 25 september 2007 21:18

 Idag har vi programerat på förmiddagen. Vi byggde på massa legodelar och sensorer för att klara av fler av uppdragen. Vi satte på en tryck sensor för att klara av ett uppdrag. Först när vi kom på att vi kunde ha en tryck sensor så funderade vi hur vi skulle sätta resten av delarna. Efter många försök och mycket tänkande så kom vi fram till hur den kunde sitta. Det blir bara roligare och roligare destu mer man arbeter med robotarna! Vårt sammarbete funkar bara bra som tur är!

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards