Alla inlägg under september 2007

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:09

Idag har vi jobbat med tittskåpet på slöjden. Det gick bra och vi hann med en hel del. Vi gjorde ett parkeringshus, en gungställning och ett vindkraft verk. Vi ligger väldigt bra till med tittskåpet.

På So-lektionen har vi fått en uppgift. Vi ska skapa ett förslag som har med förnybar energi att göra för att sedan försöka få igenom förslaget till en ny lag.

 Vi ska också beskriva alla steg vi tar från motionen till omröstningen.

Vi började med att komma med olika förslag.


Vi hade väldigt många förslag. Därför fick vi rösta för att se vilket förslag det fick bli. Det bästa förslaget var att fjärrvärme måste införas i alla lägenheter och stora byggnader.

Vi skickade en motion till utskottet. Utskottet skickade vidare remisser till näringsutskottet och bostadsutskottet.

Näringsutskottet skickar vi förslaget till stora köpcentrum som Täby Centrum, Mörby Centrum och Solna Centrum. Vi skickar också förslaget till andra företag som har stora byggnader.

Bostadsutskottet skickar vi till elbolag som Eon och Vattenfall och byggföretag som Skanska och Peab.

Sedan skickar de tillbaka förslaget till utskottet med kommentar. Det kallas betänkande.

Imorgon ska vi fortsätta jobba med detta.

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:08

 

Idag har vi jobbat mycket på den teoretiska delen i legoprojektekt vi har arbetat väldigt bra och samarbetet är på topp och vi har blivit färdiga med det mesta inom det teoretiska. Vi har kommit på en jättebra show som kommer bli bli kul att genomföra.

Senare på dagen var det dags för robotprogramering den gick också väldigt bra vi lyckades lösa flera uppdrag, till vär hjälp hade vi tre st KTH studenter som hjälpte oss.

Det uppskatte vi mycket.

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:07

Idag har jag och min grupp (C6) bara spelat fotboll vi har inte varit på en enda vanlig lektion! Alla vi är med i skolans fotbolls lag för åttor.


Vi hade jätte roligt och bra samarbete men förlorade tyvärr både våra matcher, i första 5-1 och andra 3-2. men den här dagen har varit jätte kul och alla i laget har verkligen peppat varandra mycket och haft väldigt kul!

Den här dagen har varit toppen!

Av Legolärarna - 27 september 2007 20:55

 

Idag på förmiddagen började vi med att tänka på hur vi skulle presentera den teoretiska delen och hur våran show ska se ut. Showen skulle tydligen ha något med förnybar energi att göra. I våran grupp var det väldigt svårt att komma på hur våran show ska se ut. Vi fick många idéer men ingen som vi tyckte var jätte bra. Men i slutet på lektionen kom vi på en ide som vi tyckte var ganska bra. Vi hann inte jobba mycket med den teoretiska delen men vi kom fram till att vi ska framföra den genom power point. Imorgon ska vi jobba lite mer med den teoretiska delen.


Efter den lektionen gick vi för att hålla på med våra tittskåp som vi gör på slöjden. Egentligen skulle bara 2 st från varje grupp gå och fixa med tittskåpen. Men idag var Carin sjuk i våran grupp så hela gruppen gick istället. Vi började med att bygga våra saker som ska vara i tittskåpet. Det gick faktiskt väldigt bra och det var ganska kul dessutom.    

Av Legolärarna - 27 september 2007 20:09

Idag hade vi både labbtimmar och slöjd, så idag har vi arbetat riktigt mycket med legoprojektet. På slöjden fortsatte vi med våra tittskåp, det gick bra det känns mer riktigt nu när man har kommit en bit på väg men det känns ändå som om vi kommer att få jobba på de kvarvarande lektionerna för att hinna det är trots allt bara 3 lektioner kvar.  På labbtimmarna fick vi programera både på fysiken och biologin. Det var bra för att då hann man programera mycket mer. Programeringen gick ganska bra men jag har lite svårt att se hur vi ska hinna färdigt om vi fortsätter jobba i den här takten. Vi måste helt enkelt lägga på ett kol om vi ska hinna klart.

Av Legolärarna - 27 september 2007 20:08

Idag på slöjden fortsatte vi med vår låda. Jag byggde ett vindkraftverk och ett mindre lyckat hus. Gustav var vår målare och målade lådan och vindkraftverket. Lådan börjar bli mycket fin nu. Tyvärr så missade jag NO idag, så jag vet inte vad som hände där. Vi försöker komma på ett namn för gruppen, fast vi kommer inte på något bra.

Av Legolärarna - 27 september 2007 20:07

Idag har vi jobbat med programmering och teoretiskt arbete. Programmeringen gick bra, vi klarade två uppgifter, satellit och vågturbin. Vi har byggt vågturbinen och byggt på en framdel till roboten och en touch sensor. Vi har även tagit massor av bilder som vi snart ska skicka upp till bloggen. De flesta grupperna försökte flytta på vindkraftverken och rulla ner vagnen.
Vi tror att våran taktik är bra.
Efter lunchen gick vi till teorin. Jag, Max och Gustav arbetade med vår show. Vi har gjort en rapplåt. Erik och Wille fick göra den teoretiska presentationen. Vi är nästan klara nu.

Av Legolärarna - 27 september 2007 18:55

I måndags fick vi en hel dag att använda för att programmera roboten och arbeta med show och teoretisk uppgift. Vi fick också gång på gång uppmaningen att använda varenda uns av vår tid. Ansvaret vägde tungt men vi tog oss han utmaningen med ett leende och jämnmod. Programmeringen lyckades vi riktigt bra med, vi fick klart data för tre uppdrag. På eftermiddagen skrev jag och Rikard manus för vår snart-skapad film, medan resten av gruppen arbetade med vår powerpointpresentation. Efter dagen tyckte vi att vi lyckats bra. Det skulle bara bli till att uppfylla förväntningarna och fortsätta lika bra på tisdagen...

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards