Alla inlägg under september 2007

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:26

Under måndagen och tisdagen denna vecka har vi bara arbetat med Lego - projektet. På tisdag förmiddagen fick vi programmera och bygga våra robotar. Med hjälp av en dator programmerade vi roboten så att den kunde åka fram med två vindmöllor, backa lite och vrida för att sen åka framåt och trycka till en spak så att en vagn rullade ner längs en räls och sen skulle roboten tillbaka till basen igen. Allt handlade om millimeter så vissa gånger fungerade det och andra gånger inte. Roboten måste svänga precis ett antal grader och åka fram ett visst antal centimeter.

Det blir många justeringar och därför tar det en hel del tid. Nästa uppdrag vi programmerade var att roboten skulle fånga in tre ”majsringar” och föra in dem till basen. Vi var nästan helt klara när vi var tvungna att avsluta.

 Vi provade att sätta på en ljussensor på roboten men den kom inte till användning för de uppgifterna vi programmerade in idag. Jag tycker att det är ganska klurigt att programmera, men man lär sig mer och mer hur man kan använda sig av programmet.

Det viktigaste just nu är att få reda på om hela eller bara robotens däck ska stå innanför basrutan.

 Hoppas våra lärare får reda på det imorgon. Jag ser fram emot ännu fler programmeringstillfällen för vi har mycket kvar. Förresten är det någon som vet något om oljetunnan som man måste hämta för att få poäng för majsringarna?
Av Legolärarna - 28 september 2007 11:25

Idag hade vi både labbtimmar och slöjd, så idag har vi arbetat riktigt mycket med legoprojektet. På slöjden fortsatte vi med våra tittskåp, det gick bra det känns mer riktigt nu när man har kommit en bit på väg men det känns ändå som om vi kommer att få jobba på de kvarvarande lektionerna för att hinna det är trots allt bara 3 lektioner kvar. 

På labbtimmarna fick vi programera både på fysiken och biologin. Det var bra för att då hann man programera mycket mer. Programeringen gick ganska bra men jag har lite svårt att se hur vi ska hinna färdigt om vi fortsätter jobba i den här takten. Vi måste helt enkelt lägga på ett kol om vi ska hinna klart.

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:18

Idag på fysiken så programmerade vi robotarna. Vi började med att försöka få den att slutföra uppdraget med att hämta bilen, men det gick tyvärr inte så bra, så vi bestämde oss för att vi skulle försöka oss på något lite enklare.

Vi började då med att försöka flytta vindkraftverken till den plats de ska till på planen med roboten. Till en början gick det inte så bra, men sen så fixade vi det efter några justeringar.

 Efter det uppdraget tänkte vi börja med att flytta vår ”våggenerator” ut till vattnet för att kanske sedan börja

/johanna

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:16

Idag hade vi helklass i teknik där alla trodde att vi skulle få fortsätta med programmering. 

 Men nu har de gjort så att vi istället har programmering på halvklasstimmarna.

Det är faktiskt mycket bättre -  man är mindre folk och allt går fortare och smidigare.

Jag tror att förändringen är väldigt bra för vår grupp. När vi tycker att det blir för stressigt och rörigt på lektionerna då går det dåligt för oss.

På helklasstimmarna håller vi på med den tekniska uppgiften och det var det som vi höll på med idag. I gruppen, håller vi på med att skriva manus till vår film som vi ska visas upp på showpresentationen.

 Hittills har det gått jättebra. Det kommer att bli jätteroligt att se filmen när den är färdig. 

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:15

Bilogilektion

 

Idag på biologilektionen pratade vi väldigt mycket om vad vi hade för tidsgränser för legoprojektet.

  Vi fick också veta lite mer detaljerat vad den teoretiska uppgiften går ut på.

Vi ska göra en skriftlig rapport om vår energibesiktning som ska lämnas in till Lotte senast v. 41 på fredagen.

  Vi ska också göra en redovisning inför jury om vårt projekt. Vi fick också veta att showdelen var viktigare än vi hade trott.

 Om man inte gör någon showdel har man ingen chans att gå vidare.

Vi fick veta mycket som är väldigt viktigt.

 
Av Legolärarna - 28 september 2007 11:13

Tyvärr hände det inte så mycket på Lego-fronten idag vilket var en stor besvikelse inte bara för mig, utan för alla i gruppen.

Det enda som egentligen hände var en inte överdrivet roligt men väldigt viktig och intressant genomgång i upplägget kring Lego League.


Tidigare var bristen på information en besvikelse eftersom vi inte riktigt visste vad vi skulle göra, men efter en glasklar förklaring av Lotte angående upplägget och uppgifterna i det teoretiska uppdraget förstod vi vad som väntade oss på vägen till USA och finalen i Atlanta; hårt slit, stöttande lärare och kreativ problemlösning.

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:12

Hej

Idag har vi jobbat på tekniklektionen med den teoretiska delen vi hann inte så mycket för vi hade ett kort möte med Pia om hur långt vi hade kommit och om hur det gick.

Allt går bra och jag, Rebecka och Kruse tycker att det är ett roligt projekt vi håller på med.

Vi ska svara på alla frågor alltså på ett papper vi fick och sen göra en sammanfattning och efter det ska vi göra PowerPoint presentationen.

Jag gillar vår lila show den kommer nog att bli bra, hoppas musikläraren Lasse kommer att spela piano till vårt nummer.

Hejdå

 

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:11

Början på den här veckan (Vecka 39) har vi arbetat med lego league.

 Det har varit motgångar och vi har lärt oss vad vi har gjort för fel, ändrat på det och det var det som var roligast.

Vi har programmerat klart flera uppgifter som t.ex Vågturbinen och Bilarna.

Sen så har jag gjort en hel del på vår tittlåda jag har gjort våningar, garaget och nu behöver jag måla den plus göra inredningen.  

  

Alexander Lee D4

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards