Alla inlägg under september 2007

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:37

Hej, idag så arbetade vi med robotarna och programmera dem så att vi skulle hinna med så många uppdrag som möjligt. Men det var väldigt svårt att mäta så att det blev exakt rätt så vi fick prova oss fram hela tiden och se om det gick och när man äntligen hade klarat ett uppdrag så var man jätte glad, men då skulle man börja på ett nytt uppdrag så började det om igen mäta, titta om det går, programmera och se om det funkade osv. I slutet så kom vi igång riktig bra och alla arbetade effektivt.

 Det var en riktigt roligt lektion.

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:36

Idag så programmerade vi robotar på biologilektionen och fysiklektionen.

Det gick bra vi kom på en jättebra ide, mer tänker jag inte säga.

Eftersom det både var biologi och fysik var både Lotte och Lena där och hjälpte till.

Lotte ville prata lite med oss enskilt, det gick bra.

Vi har tänkt lite på showen också, jag tror att det kommer gå jättebra.

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:35

Idag den 25/9 tisdag har vi haft teori på förmiddagen och robotprogrammering på eftermiddagen.

Vi hade i uppgift att skriva liter om våran fastighet och förbättringar på den men vissa skulle också gå ner till trädslöjden och bygga lite mer på tittskåpen. Inom teorin skulle vi ha en innehållsförteckning, inledning, syfte, undersökning, sammanfattning, avslutning och en källförteckning.

Jag, Oszkar och Oskar gjorde teorigrupperna medans Hampus och Oscar L gjorde tittskåpen.

Samarbetet gick bra men dock blev alla trötta för timmarna var alldeles för långa tyckte vi.

 
Av Legolärarna - 28 september 2007 11:33

Idag har vi fortsätt jobba med roboten på fysik/teknik lektionen. Under måndagen och tisdagen när vi hade temadagar, hann vår grupp programmera klart alla uppdrag vi ska göra.

Idag provade så att alla uppdrag stämde.

Vi kollade också hur vi skulle ställa roboten i basen för att den skulle kunna utföra uppdraget rätt. Vi har fått två tävlingsbord i klassrummet idag, det var jättebra för att man fick mer plats och mer tid vid bordet. Det blev ett killbord och ett tjejbord. Vårt samarbete i gruppen har väl varit sådär idag, men vi hann ju inte göra så mycket idag för att det var vanlig lektion.

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:33

Idag 27/9 så har vi fortsatt med vårt teoriarbete i fysiken och vår PowerPoint-presentation.

Vår PowerPoint-presentation är faktiskt ganska färdig, så vi har inte gjort så mycket mer än det idag.

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:32

Hej!nu på tisdag arbetade vi bara med teori och proggrammering hela dagen.Vi klarade av några uppgifter som t ex sädes odlandet och uranie odlingen.Vi har kommit på vad vi skall göra i våran underhållning och skall göra klart den i helgen 

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:31

Idag har vi arbetat med våran powerpoint presentation, vi har inte kommit så långt men vi har ändå gjort väldigt mycket för att vi har skalat av nästan all brödtext från den riktiga informationen(som var 27 sidor) och börjat sätta ihop den delen av powerpoint presentationen som vi ska ha information i.vi har också kommit på vad våran underhålningsdel ska hanla om.

Av Legolärarna - 28 september 2007 11:29

Hej!

Idag har vi haft både kemi och fysik. Igentligen skulle vi programmerat på båda, men Johan var sjuk, så det gick inte. På kemin så jobbade vi lite med teoretiska projektet. På fysiken gick det inte att programmera så bra, eftersom våran robot vi fick hade ett däck sönder. Vi fick laga de toch programmera om hela tiden för att de gamla programmen skulle funka. Sen när vi äntligen fixat roboten och fixat programmen slutade vi. Perfekt. Vi var bara tre, Ando spela fotboll och, ja... Men sen jobbade vi inte så mycket om Tema: Förnybar Energi. Så det var  det!

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards