Alla inlägg under oktober 2007

Av Legolärarna - 24 oktober 2007 14:34

Eftersom det var sista dagen idag så har vi finslipat på vår presentation och det har gått väldigt bra. Vi känner oss väl förberedda och vi tror att det kommer att gå hyfsat imorgon. Vår robot har cirka 6 fungerande program och vi tycker mycket om den. Det har varit väldigt kul det här med legoveckan nu får vi bara hoppas på att det går bra imorgon med det tror jag eftersom vi är väldigt förberedda. Vi har också bestämt en speciell klädsel till imorgon vilket är rutig skjorta och mörka jeans. Först hade vi en plan om att ha ”vetenskaps” rockar med skyddsglasögon men sen så ångra vi oss eftersom vi bangade. Nu orkar inte jag skriva mer eftersom jag ska sova...  Ha det

Av Legolärarna - 24 oktober 2007 14:33

First Lego League 2007. Höstterminens stora projekt för samtliga åttor. Under den här tävlingen har vi haft jätte roligt, visst den har skapat olika sorters känslor. Som t.ex aggression, som är mindre bra men också glädje.Men vi har lärt oss extremt mycket. T.ex att samarbeta på olika nivåer och massor om förnybara och icke förnybara energi källor. Det här projektet har verkligen varit lärorikt och jätte intressant. Vi har fått göra olika sorters uppdrag som t.ex göra en egen show, göra en redovisning utifrån gruppens energibesiktning av en valfri byggnad. (vilket i vårt fall blev Djursholms Tränings Center). Och programmera våra robotar så att dem kan utföra olika sorters uppdrag och göra två tittskåp per grupp. Det svårast av våra uppdrag tycker jag personligen och säkert många fler var att programmera robotarna. Roboten ville aldrig göra samma sak två gånger vilket var väldigt irriterande! Vilket gjorde att vi lätt blev arga på varandra istället för att bli arga på roboten, tyvärr! Men det roligaste uppdraget tycker jag personligen var showen. Där bestämde vi oss att dansa. Det var kul för vi fick helt själva hitta på olika danssteg och sedan mixa ihop dem! Vår dans blev verkligen bra! Idag, dagen förre den avgörande och slutgiltiga dagen var alla jätte stressade och nervösa. Alla for runt som galna höns tvärs över klassrummet. Och det blev inte bättre av att vi hade ett muntligt biologi prov idag. Jag skulle helt klart vilja ha en till liknande tävling, som går ut på att samarbeta och utföra uppdrag. First lego league får fem stjärnor utav fem möjliga.  

Av Legolärarna - 24 oktober 2007 14:31

Nu var det helt plötsligt bara en dag kvar tills lego tävlingen går av stapeln här i skolan.

Tiden har gått väldigt fort men nu är det dags. Idag har vi finslipat våra robotuppdrag och det gick bra.

 Imorgon innan tävlingen ska hela gruppen samlas för att öva på showen och föredraget. Det är lite nervöst redan nu.

Hur ska det gå?

Av Legolärarna - 24 oktober 2007 14:30

Idag har vi arbetat på vår show som vi kommer att änvända oss av i tävlingen, det tog ett tag att få in den men sedan gick det bra. Vi har också övat på vårt manus inför alla i klassen och det förvånansvärt bra. Jag tror vi har ganska stora chanser nu att komma vidare och dag för dag höjs den chansen. Jag är lite närvös inför morgondagen men det kommer nog att lätta medans man står där och pratar. Det jag är mest närvös för är showen samtidigt som det är kul är det även lite pirrigt så jag hoppas att vi har tur och skicklighet imorrn.

 
Av Legolärarna - 24 oktober 2007 14:29

Måndag vecka 43

Idag har jag och Theo gjort klart vårt tittskåp. Vi ändrade lite på detaljerna och la till några extra. Jag och Oliver stannade på läxläsningen och programmerade robotarna lite extra och finjusterade uppdragen. Vi tittade på hur vi skulle göra uppdragen och i vilken ordning.

Harald Legokatterna

Av Legolärarna - 24 oktober 2007 14:28

Idag har vi jobbat lite med showen och presentationen på fokus. Vi körde shownumret några gånger och sen övade vi på presentationen. Men vi kunde inte bara lägga tid på lego projektet, vi behövde också öva till biologiprovet som vi ska ha imorgon. På Lottes och Lenas lektion imorgon måste vi kolla så att roboten, klara sina uppdrag en sista gång också måste vi se till att show och presentationen funkar.

Av Legolärarna - 24 oktober 2007 14:28

Idag på bi/ke hade vi muntligtprov. På fy/tk så gjorde de som inte hade provet så mycket de kunde för att förbereda till tävlingen imorgon. Roboten gjorde allt som den inte skulle göra, så det blev lite fel. Men vi hoppas att det fixar sig imorgon.

 

På svenskan så hade vi Ester istället för Monica och vi jobbade med våran presentation.

Vi var kvar på Workshopen för att fixa showen, så nu är allt klart, och jag hoppas att allting går bra, och kraschar i sista minuten.

 

Matilda H C5

Av Legolärarna - 24 oktober 2007 14:24

Idag har vi haft tre lektioner vad gäller lego-projektet. På svenskan övade vi på våran presentation, skrev stödord och klistrade på dom på färgade papper. På biologin turades vi om att jobba, då några hade under halva lektionen muntligt prov och då fick dom andra jobba under den tiden. På fysiken jobbade vi med dansen och programmeringen. Ett av våra bästa uppdrag sket sig och fungerade inte, men det fixade vi tillslut som tur är. Imorgon gäller det, och vi får hoppas på det bästa!

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards