Alla inlägg den 1 oktober 2008

Av Legolärarna - 1 oktober 2008 20:05

Idag har vi suttit vad datorerna och skrivit texterna för att sen lägga in det på en PowerPoint.

Vi jobbade mest enskilt för att sen lägga ihop alla texter. Vi bestämde först vad vi skulle skriva om så inte någon skrev om samma sak. Det var lite svårt i början , men sen senare gick det bättre att skriva , för då fick alla en varsin dator . Innan fick vi dela på en och då vare svårare att jobba. Men vi kom ganska långt idag och det gick bra . Vi ska lägga in filmen i PowerPoint som vi filmade igår nästa lektion också .

F2
Av Legolärarna - 1 oktober 2008 15:24

 Idag är det onsdag vecka 40 vi har AL dagar så hade fått våra papper i ordning och vi delade in våre papper till olika personer.

Nu har vi börjat skriva våra powerpoints och den blev riktigt bra om jag får säga det själv.

Vi har fått in allt vi kan om global uppvarming allt det viktiga då.

Vi fick en möjlighet att intervjua WWF också.

Vår grupp har en bra kontact så vi kan samtala och diskutera utan att bli upprörda vår grupp är bra.

B4
Av Legolärarna - 1 oktober 2008 15:07

Idag har vi mest finslipat på våra uppdrag och fixat några nya uppdrag. Vi hade robotprogrammering hela dagen, från klockan 8:30 till 14:00. När vi kom till programmeringen var alla trötta, men efter ett tag kom vi igång och vi började med hus- uppdraget. Dagen innan hade Fredrik i vårt lag fixat så att vi fick upp huset. Men när vi testade så gick det inte att få upp det. Vi försökte många gånger innan vi gav upp och hoppade över till ett annat uppdrag. Sedan gick det ganska bra. Det var ganska fullt inne i rummet där vi programmerade så det tog rätt lång tid att göra klart ett uppdrag. Man fick stå i kö för att testa robotens program. När halva lektionen hade gått sa en av lärarna till oss alla att vi efter lunchen skulle tävla mot andra lag. Läraren sa att vi bara hade två och en halv minut på oss att göra alla uppdrag. Hon sa att syftet med tävlingen var att testa hur det kändes att arbeta under stress.Vi började med att testa alla program vi hade, och det gick bra. Sedan var det dags för lunch.Efter lunchen väntade vi på att det skulle bli vår tur att tävla. När det blev vår tur gick vi in till banan och visade upp våra uppdrag. Vi fick 85 poäng på två och en halv minut. Vi låg först ända tills de två sista grupperna skulle visa upp sina robotar. Ett av de lagen fick långa poäng men det andra laget fick fyra poäng mer än oss. Den omgången blev vi till slut tvåa. Vår andra omgång var inte jag med, men det blev fel eftersom vårt lag tog två av uppdragen i fel ordning. Det gjorde att de bruna fördämningsvägarna välte och så missade roboten bojen som den skulle lyfta upp. Det var första gången och det var ändå bara en testomgång, men mina andra lagkamrater blev sura. Sedan städade vi upp efter oss och gick hem.

C5
Av Legolärarna - 1 oktober 2008 12:14

Lovisa var sjuk igår så jag skriver hennes blogg idag och hon skriver min från idag.

   Igår så jobbade vi ganska mycket med vad vi skulle säga och vi tog ut en massa fakta till vårat föredrag. Vi gjorde också nästan klart våran PowerPoint ,som vi har tog ut en massa fina bilder till. Jag och Catharina ska berätta om en sak tillsammans så vi bestämde vad hon skulle säga och vad jag skulle säga . Vi övade också på att läsa upp vad vi har skrivit .

    Vi har tyvärr inte hunnit jobba någonting med våran show som vi borde ha börjat med, för att ingen har någon filmkamera . Men vi ska fråga om någon i våran släckt har en filmkamera, så att vi kan börja med att filma .

A6
Av Legolärarna - 1 oktober 2008 12:09

Mellan klockan 9-11 dansade Jag(filippa) och Helene med vår dansgrupp i idrotts salen. Medans Hedvig gjorde färdigt sitt arbete. Efter lunch gjorde alla färdigt. Nu är det bara powerpoint kvar.

A2
Av Legolärarna - 1 oktober 2008 12:06

Idag har vi haft fullt upp med vår robot. Vi filade på vissa detaljer inför träningstävlingen. På morgonen fick vi reda på att det skulle hållas en tävling, Karl i gruppen tyckte det var en dålig idé med tävlingen för vi var inte riktigt säkra på alla uppdragen . Så vi fortsatte att träna tills lunch.

Efter lunch så började tävlingarna! Det gick dåligt för lagen före oss så vi trodde att det skulle gå ganska så lätt. Men vi var också nervös och samlade bara ihop ynka 35 poäng. Som tur var skulle det bli en andra omgång och laget med det högsta en skiljda poängen  skulle vinna.

Nu började omgång två och det började dåligt men sen hade vi turen på vår sida. Under omgången upptäckte vi att en del till uppdraget med isbjörnen saknades. Därför tjänade vi bara 60 poäng vanligtvis får vi 160 poäng.

Därefter måste vi kunn hantera pressen och inte SLARVA.

Av Legolärarna - 1 oktober 2008 12:00

Det gick mycket bra igår. Vi hade motgångar med det mesta som inte hade med vår katapult inblandad och vi kom överens om att försöka använda den till allt, så vi slipper byta hela tiden. Än så länge har det gått bra.

 

På den mindre ”tävlingen” gick det ganska uselt första gången eftersom att vi inte hunnit förbereda oss sp väl. Det gick ända överraskande bra första gången om man jämför vår poäng mot de andra gruppernas.

  

Andra gången gick det mycket bättre och vi fick 70 poäng. Med lite mer tur hade vi kunnat få 80. Vi improviserade bra med program och kommandon som vi inte hade tänkt andvända på sättet vi gjorde, men det gick riktigt bra.

A3
Av Legolärarna - 1 oktober 2008 11:59

Idag har vi jobbat flitigt!

Vi har blivit klara med arbetet helt och hållet!

Jag har skrivit om konsekvenser och Fredrik har fixat PowerPoint.

Oscar har skrivit om varför vi inte gör något åt uppvärmningen.

Det känns skönt att vara klara.

A9
Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards