Alla inlägg under september 2008

Av Legolärarna - 26 september 2008 12:11

I fredags så jobbade jag själv jag kom på ett ämne och gjorde en fin PowerPoint.

Det gick bra och jobbade effektivt.

A5
Av Legolärarna - 26 september 2008 11:55

Nu har vi i gruppen diskuterat fram vilket problem vi ska skriva om. Vi har valt att skriva om naturreservat och eftersom man ska koncentrera sig på sin egen kommun, så har vi valt det kommande naturreservatet runt Ekebysjön.

Vi valde naturreservatet runt Ekebysjön för att Ekebysjöns vänner nyligen har skickat ut brev till de som bor runt Ekebysjön och i Djursholm. I brevet berättade dom vilka tre förslag som har lagts fram till kommunen och varför de vill att kommunen ska besluta sig för förslag 1, som är det största naturreservatsområdet. Med sin information hoppas dom att samla in så många namn som möjligt i hopp om att påverka kommunens beslut. Vi har gjort vad vi kunnat hittills, vilket är att skicka in våra namn till namninsamlingen. Den 29 oktober blir det klart hur stort naturreservatet blir.

C6
Av Legolärarna - 26 september 2008 10:30

Legoproject

Grupp F6

 Idag har jag och min grupp svarat på dem tre frågorna som vi hade till läxa tills på fredag. Vi hade väldigt bra samarbete och diskuterade alla tre frågor väldigt någa.

F6
Av Legolärarna - 26 september 2008 10:27

Hej detta är grupp f3 detta arbete gick jätte bra och vi kunde det mesta efter vi tittat på en obekväm sanning. Arbetet gick snabbt och vi tog lite från böckerna. Det var jag(Viktor e), Viktor s och Rikard arbetade med miljöfrågorna. Vi valde att fördjupa oss i golfströmmen på al-dagarna.

Av Legolärarna - 26 september 2008 10:24

Första blogginläggetIdag skulle vi jobba med vår första teorilektion på tekniken då vi skulle skriva och svara på några frågor om globala uppvärmningen. Jag, marika, hanna & beata jobbade bra tillsammans och vi blev klara efter en lektion. Vi kollade i olika böcker och svarade på 2-3 frågor. Sen skrev vi allt på datorn och skickade in det. Så det gick bra.

E2
Av Legolärarna - 26 september 2008 10:23

Idag så bestämde vi vad vi skulle göra för presentation till legoprojektet. Det var roligt och vi har bestämt at vi ska göra en video om växthuseffekten och den globala uppvärmningen. Vi har bestämt att filmen ska bestå av intervjuer, information och att vi ska spela upp vad som händer med solens strålar när den kommer innanför atmosfären nu när vi har drabbats av växthuseffekten . Vi besvarade också på de tre frågorna som vi hade i läxa tills på fredag. Det gick bra men lite långsamt men vi lyckades besvara flera frågor.

F7
Av Legolärarna - 26 september 2008 10:22

F2  Sarah, Ebba vE, Linnea, Emma och Lovisa.I onsdags svarade jag, Linnea och Ebba på frågorna om växthuseffekten. Vi har inte kommit så långt än men vi har lite idéer om hur vi ska göra vår presentation. Vi ska filma och vi hade tänkt vara i en hage, där det kan se ut som för ca 150 år sedan. Vi ska klä ut oss till medeltida människor och skutta omkring! Sedan ska vi klippa till en annan scen där de medeltida människorna kommer till en stor motorväg eller något liknande och blir förskräckta! Vi ska gå runt och fråga folk om vad de tycker om växthuseffekten också.  Det problem som vi oroar oss för och som vi tror kan påverka oss i vårt område är försurning.

F2
Av Legolärarna - 26 september 2008 10:19

Teori – Lektion 1 

Det här är det första inlägget i dagboken, och det är Carl Johan  som skriver det.

Vår grupp, Tobias, Keigo, Oscar och Carl Johan, började idag med vårt teoretiska arbete i First LEGO League. Vi kom näst bäst av alla i vår klass när det gällde robotprogrammeringen, men det räckte inte för att komma vidare.

Vår grupp valde att fördjupa oss i Golfströmmen och det som händer med den.

Det gick bra på lektionen, det vi skulle skriva om var klimatförändringar, (vilket är årets tema i LEGO league). Vi hann skriva det som vi skulle och skickade iväg det till Vigdis. Det var Tobias och Oscar som skrev på datorerna, som, precis när vi skulle spara arbetet, fick Internet problem. Som tur var så hade inget gått förlorat när vi fick igång datorerna igen. Som sagt så skrev Tobias och Oscar, men Carl Johan och Keigo var tvungna att rätta dem en del.

E8

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards