Alla inlägg under september 2008

Av Legolärarna - 30 september 2008 15:36

Idag och Imorgon (1/10) har vi Al-dagar (arbetslags dagar)  på skolan. Det innebär att vi jobbar med vårat arbetslag och med en viss uppgift. Den här gången arbetar vi med Legoprojektet. Det finns tre delar i det här projektet, En robotprogramerings del, en teoretisk del och en ”Show” del. Idag har min grupp, B1, bestående av Jag (Charlotta Borelius), Molly Dieden Bengtsson och Christine Cassmer (för närvarande sjuk), jobbat med den teoretiska delen.

 

På förmiddagen, 8.30 – ca. 10.00 har vi jobbat med hur vi skall lägga upp våran presentation. Vi ska använda oss av en PowerPoint presentation och bilder. Jag och Molly var i biblioteket och läste lite om klimatet i böcker, för att skaffa så många källor som möjligt. Sedan använde vi bibliotekets datasal och fortsatte med presentationen där.

 

Vi jobbar med punkten : Höjning av havsytan som orsakas av smältande glaciärer och uppvärmningen av havet i takt med att den globala medeltemperaturen stiger. Idag delade jag och Molly upp punkten, så att vi kunde fortsätta jobba hemma. Sedan imorgon kan vi sätta ihop våra anteckningar och utifrån de fortsätta med PowerPoint presentationen.

 

Från ca. 10.00 till 11.30 tittade jag och Molly, och några få andra från arbetslaget på Al Gores film om Klimatet mm. Vi hade redan sätt den en gång tidigare, men den här gången gjorde vi lite anteckningar.  På eftermiddagen efter Lunchrasten så hade vi lite Biologi. Klass 8a och 8b slogs ihop, också gick vi igenom några punkter om Ekologi, som vi framöver ska ha prov på!

 

Från ca. 13.40-  14.00 satt jag och Molly i datasalen och sökte lite mer fakta. Vi markerade de viktigaste i texterna vi hittade och kl 14.00 slutade vi för dagen.

B1
Av Legolärarna - 30 september 2008 12:09

Vi arbetade bra. Jag (filippa)och Helene kollade på filmen ”en obekväm sanning” med Al Gore. Vi tog anteckningar och efter på lunchen diskuterade vi om filmen. Hedvig satt i datorsalen och arbetade med sitt teoretiska arbete.

A2
Av Legolärarna - 30 september 2008 12:02

Idag tisdag har vi  inte jobbat så bra. Allting blev fel och ingenting fungerade. Vi byggde legosaker som vi skulle ha på roboten. Fast inget av dem passade så vi fick bygga om alltig då. Det blev ganska jobbigt och vi blev stressade när allt gick sönder. Vi trodde att allt skulle gå åt skogen. Som det gjorde. Nu hoppas vi på att vi får en bättre fortsättning så vi går vidare till Kista J <3

A6
Av Legolärarna - 30 september 2008 09:45

Idag har vi haft AL dagar.
det har gått bra men dock har sammarbetet inte gått så bra. Det har vart lite tjatigt om vem som ska göra vad men vi har fått till det iallafall. Jag och Karro ringde till olika ställen och tog reda på de olika partierna. Louise satt där uppe eftersom hon frös och vi var tvugna att sitta där ute väldigt länge. Efter ett tag gick vi alla tre upp till slottet och frågade om vi kunde få prata med någon från kommunen, men ingen var där.
Vi fick däremot ett nummer till John Tapper som jag och Karro bestämde tid med till onsdagen och vi fick träffa honom på Onsdagen. Louise hade inte lust att följa med och det skulle vara lite stressigt för henne om hon kom till John tapper på Onsdagen så det blev endast jag och Karro.

C6
Av Legolärarna - 29 september 2008 15:33

Idag har vi jobbat med vår PowerPoint presentation. Vi har sökt efter information på nätet och hittat en bra sida som heter Planeten. Vi har också ringt runt till olika experter och frågat dem om golfströmmen och vårt klimat. Vi fick många bra svar och av en expert fick vi ett tre sidor långt dokument om golfströmmen. I morgon ska vi samman fatta vad experterna berättade och göra klart vår PowerPoint.   

Av Legolärarna - 29 september 2008 09:57

Under denna vecka har inte vi hunnit göra någonting, men vi håller på med projektet. Vi har valt att skriva om att isen i Antarktis smälter p.g.a växthuseffekten och det kan leda till att det blir översvämningar och städer försvinner. Även vi i Djursholm kan drabbas, vi tror att om det skulle vara så att isen smälte skulle Djursholms torg försvinna.

Jag, Hanna, Viktoria och Silvia håller på med en dans till showen. Vi har gjort ca ¼ av den, men vi har inte bestämt om vi vill redovisa den. Resten av veckan ska vi nog ringa och intervjua någon forskare. Vi har kollat på google och hittat några men vi måste förbereda frågor först. Just nu går samarbetet bra, vi har inte riktigt kommit i gång men allt går bra.

 
E2
Av Legolärarna - 26 september 2008 21:18

Hej hopp!!! Haha bloggar lite sent;) I fredags hade vi bestämt problem. Vi såg på en rätt bra film. Ja något mer gjorde vi typ inte. Ha det gött!

C7
Av Legolärarna - 26 september 2008 21:16

Idag har vi fått veta vad vi ska göra vår presentation på, miljöproblem. I vår grupp valde vi att jobba med hur Golfströmmen påverkar oss och hur den kommer att påverka oss om den slutar att fungera. När vi tänkte igenom hur vi skulle bygga upp vår struktur, valde vi att börja med bakgrund, sedan följdeffekter, verkan och sluta med vad vi kan göra för att förhindra Golfströmmen från att stoppa.

 

När vi bestämt oss för hur vi skulle lägga upp det, gick vi ner till datorsalen för att leta fram fakta om Golfströmmen. Det visade sig finnas mer fakta än vi trott, så vi fick därför ta ut det viktigaste. Vi skrev sedan om det med våra egna ord, och började jobba med en Power Point.

Vi letade på Google och när vi tyckte vi fått ihop en del bra bilder gick vi tillbaka till texterna.

 

Vi började skriva in några få faktapunkter på vår Power Point, och leta reda på vad Golfströmmen gör för oss och vad som skulle hända med oss på jorden om Golfströmmen stannade. Vi mailade även några frågor till en klimatforskare om vad han tror skulle hända med Golfströmmen om den stannade och hur det skulle påverka oss.

Men vi han ingenting mer, för att lektioner var slut.

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards