Alla inlägg den 11 oktober 2007

Av Legolärarna - 11 oktober 2007 22:53

Halo!

Igår hade vi hemkunskap och vi sparade på energi för att vi hade vatten i diskhon när vi diskade, så vi slösade inte så mycket vatten.

Idag hade vi teknik, då vi satt i datasalen och jobbade med Münchenbryggeriet. Jag höll mest på med vår Powerpoint presentation.

 

På vår svenska lektion idag fick vi också konstigt nog vara i datasalen och jobba med Münchenbryggeriet. Då skrev jag lite extra om fjärrvärme och höll på lite till med PowerPoint presentationen.

Hejdå!

E2 Anna K.

 
Av Legolärarna - 11 oktober 2007 22:51

Vi jobbade mycket med våran show i helgen som vi jobbat med idag, det ska bli en film. Man skall ju också förmedla Sverige om sitt företag vi besökte (Globen)  då vi ringt olika tidnings bolag och frågat om dem vill sätta in om hur miljövänligt Globen vart, med det gick inge vidare. Så vi håller på att hitta på nått annat sätt som vi kan förmedla Sverige. Vi har också skrivit klart  optionen i So:n som vi skulle lämnat in, vi har inte haft någon robot programmering den här veckan men det blir det nog imorron, då vi också ska göra klart filmen.

Av Legolärarna - 11 oktober 2007 22:50

I dag så har vår grupp fortsatt med vår teoretiska delen av projektet så fick vi problem vi upptäckte att vi hade glömt en hel del saker som t.ex att man skulle få hitta på olika sätt att kunna förbättra miljön som inte finns idag.

Jag har skrivit klart det mesta med teori delen och är klar med den delen som ska lämnas in till Lotte men innan vi ska göra det så ska vi finslipa allt en extra gång så att allt blir superbra.

  

Av Alexander 8d

 
Av Legolärarna - 11 oktober 2007 22:49

Tisdagen den 9/10 så hade vi novellskrivning hela dagen och kunde tyvärr inte jobba något med lego-projektet.

Av Legolärarna - 11 oktober 2007 22:47

    

Idag jobbade vi med projektet på fysiken och på svenskan. På fysiken så var vi i datasalen och Therese ringde till våran fastighet och klargjorde lite saker. Jag skrev fakta om de olika punkterna från målbeskrivningen till biologiprovet eftersom att vi ska ha med dom punkterna till projektet också. Ksenia och Fredrika svarade på olika frågor och skrev ned fakta gällande fastigheten.

På svenskan så arbetade vi också i datasalen men med powerpointpresentationen. Jag och ksenia satt och höll på med powerpoint och kom på många olika saker som vi skulle ha i presentationen. Det gick bra och det såg rätt häftigt ut fast det var lite komplicerat.

Therese och Fredrika gick till Christel och frågade om vad som skulle ingå i powerpointpresentationen mer specifikt. När de kom tillbaka hade de fått mera fakta och gjort en ritning på allt som skulle vara med. Jag tycker vi arbetade bra idag.

Av Legolärarna - 11 oktober 2007 22:43

Idag gick det faktiskt riktigt bra på både programmeringen och när vi byggde tittskåpen.

Våra tittskåp är så gott som klara. Vi ska bara skriva en liten lapp som ska stå på sidan av skåpet där det ska stå vad det ska föreställa.

På programmeringen idag gick det strålande. Vi har nu tre programm som funkar riktigt bra, varav på ett av programmen får vi ihop 95poäng.

Det ska verkligen bli roligt när vi ska ha tävlingen här på skolan och sen om vi eventuellt går vidare.

Av Legolärarna - 11 oktober 2007 22:33

Idag har vi haft ganska mycket arbete i datasalarna, 2 timmar faktiskt. Vi har arbetat väldigt mycket med förnybar energi, och bestämt vilka som ska säga vad på presentationen.

Vi har också slutfört allt vårat PowerPoint och datorarbete, med proffs hjälp av Pascal. Annars har vi haft en ganska lugn och sansad dag med påtagligt arbete.

Av Legolärarna - 11 oktober 2007 22:30

Idag har vi inte jobbat mycket med lego-projektet men vi har jobbat lite mer våran show som vi ska göra. I våran grupp går våran show ut på att sjunga och göra några andra saker som jag inte vill berätta vad det är. Vi har kommit långt på våran show, vi har skrivit våran låt och har tänkt på hur vi ska framföra det. Det vi har kvar är att träna på sången och lite andra små saker som måste fixas.

 

Våran grupp har kommit rätt så långt med projektet. Vi har redan skrivit som en sammanfattning av all fakta vi har tagit reda på om tennisklubben så det ska bli lättare att gör power point presentationen.

Vi har börjat på power point presentationen men vi har en del kvar, det är väldigt roligt att göra presentationen tycker jag och vi jobbar på bra.

Vi ska på fredag lämna in en rapport på hur långt vi har kommit på arbetet. Vi håller på att samla ihop all fakta och alla papper som vi har skrivit ut från Internet eller hittat på andra sätt. Vi ska skriva källorna till all fakta så det är vad jag har gjort ikväll.

Det känns som om våran grupp är bra och det går framåt. Det ända som känns lite svårt är programmeringen där känner jag att vi måste jobba på lite mer effektivt. 

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards