Alla inlägg den 8 oktober 2008

Av Legolärarna - 8 oktober 2008 15:28

 

Idag har Jag, Christine, Molly, Helene, Filippa, Carolina och Mikaela övat på våran dans till Lego-projektet. Vi dansar till låten ”Die another day” av Madonna. Det går bra med dansen, men det är lite stressigt att få ihop en dans med så många personer.

 

Efter gymnastik lektionen så hade vi So, då jobbade vi med våran teoretiska del. Den är snart färdig. Imorgon så ska vi test redovisa för Tina.

 

Efter det hade vi Fy/Tk, även då jobbade vi med våran teoretiska del.

B1
Av Legolärarna - 8 oktober 2008 14:43

Vi har alla arbetat bra. Jag(filippa) har arbetat färdigt och Hedvig också. På onsdagen så dansade vi med våra grupper på gympan. Det var sista dagen man fick öva och träna. Men på söndag ska Helenes och min grupp dansa för att bli helt färdiga. Från klockan 12 till eftermiddagen. Hedvig har arbetat med sin grupp och de är nästan färdiga också. Nu har vi också gjort färdigt hela Power Point presentationen. Alla blev nöjda. På torsdagen blev Helene färdig med sin text. Allas texter blev bra. 

A2
Av Legolärarna - 8 oktober 2008 14:42

I onsdags så arbetade vår grupp med att finslipa våra texter och att köra klart vår PowerPoint. Det gick jätte bra och vi fick tillslut ihop en bra PowerPoint. Vi övade på våra texter och tog ut stödord. Allting fungerade bra och vi jobbade hela tiden, men i slutet så blev det lite ”flamsigt” då vi var klara med allt. I helhet så jobbade vi på bra hela lektionen men som sagt så fungerade det inte lika bra i slutet. Det här är vad vi gjorde i onsdags!

Av Legolärarna - 8 oktober 2008 14:38

Arbetet i vår grupp går bra. Vi har skrivit klart alla texter, i veckan har vi också fört vidare vårt budskap genom en grupp på facebook och en blogg där vi skriver allt möjligt om miljön och påverkningarna av växthuseffekten. Det vi måste jobba mer på är att presentera/ prata mm. Vi måste också få en bättre röd tråd genom arbetet. Sarah har sammanfattat Emmas arbete om jämförningen mellan Stockholm och Köpenhamn. Linnea har skrivit på bloggen och jag har gjort en grupp på facebook, vi har fått 17 nya medlemmar på första dagen. Vi har jobbat på med mycket tycker jag.

 

Med showen har det också gått väldigt bra. Vi har gjort ett fulländat slut och nu är det enda som behövs är träna. Men det sitter hyfsat bra faktiskt.

  
F2
Av Legolärarna - 8 oktober 2008 14:36

Under tisdagen och torsdagen har vi jobbat vidare flitigt. I tisdags stannade vi först kvar efter skolan på läxworkshop för att jobba med lösningarna men efter 16.30 stängde workshopen och vi fick fortsätta i korridoren. När Noura och Julia kom tillbaka efter extra franskan fortsatte vi med dansen till showen. Vi ligger bra i fas med showen men projektet känns ganska ovisst just nu.

 

Jag kände mig ganska stressad i tisdags eftersom vi hade fokuserat på lite fel saker men under torsdagen jobbade vi vidare och det känns nu mycket lugnare.

Vi håller på med lösningar och vi har inte mycket kvar.

På fredag ska vi träffas för att spela in vår show, jag tror att den kommer att bli jätte bra. I helgen ska vi träffas för att jobba med de sista med finslipningarna på texten.

 

Samarbetet går som vanligt bra. Vi stöter på en del motgångar och vi vill olika saker men jag tycker vi löser det väldigt bra genom att lyssna på varandra och diskutera vad som kan bli bra och vad som kan bli mindre bra, vad som är möjligt.

 

Om vi jobbar på bra och koncentrerat i helgen tror jag att vi bara kommer att ha kvar att lägga upp en bra och övertygande presentation.

  
D1
Av Legolärarna - 8 oktober 2008 14:32

Äntligen är det ett uppdrag som fungerar hela tiden! Hur många gånger vi än har kört det har det funkat! Det känns mycket bra! Vi programmerade flera olika program som vi nu bara behöver testa. Det får vi göra imorgon. Annars var det ganska stökigt på lektionen det var väldigt många som programmerade samtidigt på båda våra lektioner… Gunilla åker iväg om två veckor så snart måste jag och Cecilia veta exakt var roboten ska stå och vi måste ha koll på allt! Imorgon blir det mer programmering och snart måste våra uppdrag fungera perfekt!

E1
Av Legolärarna - 8 oktober 2008 14:31

Hej, idag har vi blivit klara med nästan alltig och finslipat pp:en och vad vi ska säga så nu är det bara att träna på vad vi ska säga och göra. Richard har en "klickare" som vi kom på att vi kan använda på presentationen istället för en mus. Vi fick lite tips av Sabina hur vi skulle lägga upp allt på själva power pointen så det blir bra.

Av Legolärarna - 8 oktober 2008 14:29

Hur det går för robot programering för klass 8f killar,Till v40 fredag,Det går bra, vi vann ”mini Tävlingen” vi gör framsteg hela tiden, vi har vissa problem med arbetet och kamrat skapen inom gruppen med att ibland är någon eller några sura på varandra vilket gör att vi får en sämre arbetstakt eller att man inte låter vissa säga sitt, men trots mottgångar går det bra för gruppen jag är inte säker men jag skulle tro att vi går vidare till stockholms tävlingen där vi sedan kan skickas hem som förlorare, men det är endo bättre en ingeting, jag är inte säker på exakt vilka uppdrag vi har gjort ( ja kan inte namnen utan till) men vi ligger på ca 160-200 poäng om vi klarar allt på ett forsök.

F8

Presentation

Omröstning

Jag tror att vi kan påverka vårt klimat!
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards